Home | Ghiduri si tutoriale | Cum să îmi aleg tancul ?

Cum să îmi aleg tancul ?

Pe comunitatea World of Tanks Romania, de pe Facebook există foarte mulți useri care au nelămuriri în privința achiziționării unui tanc premium, sau dezvoltării unei linii către un tanc de generație X. Ei bine dragilor, în acest articol o să încercăm să vă ajutăm puțin.

 

În primul rand, pentru a cumpăra un tanc premium sau a dezvolta un tanc trebuie să cunoașteți foarte bine fiecare categorie de tanc din joc. Așadar, se pot găsi 5 categorii de tancuri, după cum urmează:

Acum să începem cu fiecare categorie de tanc în parte și să le facem o mică prezentare:

Light Tanks (Tancuri ușoare)

Sunt considerate ochii echipei, ele fiind tancurile care se ocupă cu detectarea inamicilor pe hartă sau distrugerea artileriilor inamice. Multe dintre ele sunt foarte rapide și mobile, insă sunt si tancuri ușoare care care sunt făcute pentru lupte față în față cu oponenții. În joc se găsesc doar până la tier VIII, deoarece se consideră a fi niște tancuri care în lupta cu tancurile grele pot câștiga ușor datorită mobilității si manevrabilității.

Medium Tanks (Tancuri Medii)

Ele sunt de multe ori, tancurile care își fac apariția pe câmpul de luptă după ce tancurile ușoare și-au făcut treaba și au detectat inamicii. Au rolul de a flanca inamicii, incercând să-i deruteze complet, insă mai au si alte caracteristici. Ele pot fi tancuri multi-rol, au capabilitatea de a detecta inamici dacă în echipă nu se află tancuri ușoare, pot fi tancuri de suport sau chiar tancuri de primă linie, dacă blindajul si rata de foc le permite, fiind tancuri agile și esențiale pentru echipă.

Heavy Tanks (Tancuri grele)

Ele sunt tancurile excelente pentru jucătorii începători. Au un blindaj substanțial față de tancurile ușoare și tancurile medii și sunt dotate cu tunuri de calibru mare având o distrugere mare la o singură lovitură. Însă, au și puncte negative ca viteza, mobilitatea, rata de foc mai mică decât tancurile ușoare și tancurile medii și sunt tancurile cele mai vânate de artilerii. Sunt tancuri de primă linie, așadar le ve-ți găsi oriunde este acțiune.

Tank Destroyers (Vânător de tancuri)

Aceste tancuri, sunt excelente pentru jucătorii care nu iubesc acțiunea și doresc un loc liniștit într-o tufă. Ele depind foarte mult de echipă, mai ales de tancurile ușoare. În general, sunt tancuri cu tunul fix, fără turelă și foarte vulnerabile la loviturile de artilerie. Dacă sunt jucate cum trebuie ele pot face o diferență enormă în joc, deoarece sunt tancurile cu cea mai mare distrugere pe minut. Pot fi doborâte cu ușurință de tancurile ușoare sau de tancurile medii prin flancarea lor.

Self-Propelled Guns (Tunuri autopropulsate sau Artilerie)

În realitate aceste vehicule au fost folosite împotriva infanteriei și mai puțin împotriva tancurilor datorită acurateței. Însă, în joc, ele sunt puncte cheie pentru echipă. Depind foarte mult de tancurile ușoare sau tancurile medii care descoperă tancurile inamice, așadar fară ele artileria este inutilă. Are capacitatea de a lovi cu cea mai mare distrugere posibilă din toate categoriile de tancuri, însă și un timp de reîncarcare substanțial. Alt punct forte pentru artilerie este capacitatea de a lovi după obstacole(stânci, case, mașini, etc). În general au un blindaj foarte slab, asta datorită faptului că ele stau retrase în baza echipei, făcând astfel un foc indirect, deci nu fac parte din tancurile care se întâlnesc față în față. Sunt vânate foarte des de tancurile ușoare sau tancurile medii.

 

Cum să ne alegem tancul?

Așadar, după o mică clasificare a categoriilor de tancuri, urmează să vorbim puțin și despre alegerea propriu zisă a tancurilor. În primul rând, nu vă apucați niciodată să dezvoltați o anumită linie de tancuri sau să cumpărați un tanc premium până nu jucați toate tipurile de tancuri din joc, și să alegeți un tip de tanc care vă place. Dacă vreți să dezvoltați o anumită linie și să cumpărați un tanc premium, eu vă recomand ca tancul premium să fie de aceeași națiune cu linia pe care o dezvoltați, și să aibe același tip de categorie cu tancul de tier X de pe acea linie, asta deoarece un tanc premium poate folosi echipajul oricărui tanc din națiunea sa și din categoria sa fără să reantrenați echipajul.

Pentru a vă alege un tanc cât mai corect, este necesar să priviți cu atenție detaliile tehnice ale tancurilor și să îl alegeți pe cel care se pliază stilului vostru de joc. Detaliile tehnice se pot găsi în joc, pe site sau pe World of Tanks Wiki, cât și pe site-ul Tanks Comparison, link-ul cu el este la sfârșitul articolului.

Altă problemă pe care o mai vedem, este că dumneavoastră întrebați frecvent pe Facebook, pe ce linie să porniți cercetarea sau ce tancuri să cumpărați. Ei bine, nu e chiar ok să faceți asta, deoarece mulți dintre jucătorii care răspund sunt începători în joc, iar ei nu cunosc foarte bine fiecare tanc în parte, și o să primiți răspunsurile de genul “T-150 este de 5 ori mai slab decât KV-1S” aceaste afirmații find negative. În general, tancurile din fiecare tier sunt făcute să producă aceeași distrugere pe minut, diferența facând-o jucătorul.

Pentru a fi siguri că vă alegeți tancul potrivit, este bine să vizitați și următoarele link-uri:

Mecanica jocului

Comparații vehicule

MatchMaking

Tunuri și muniție

Camuflaj și raza vizuală

2014-08-31