Jump to content
Sign in to follow this  
ade

Tancuri Usoare (LT)

Recommended Posts

Acestea sunt primele vehicule pe care le incercam in World of Tanks si cele ce ne ajuta sa facem cele mai "basic" tactici ce ne vor fi de folos mai tarziu la tancurile medii. In acest sens, primele sunt folosite pentru inceput drept cobai si cu greu in primele batalii un jucator nou distruge un inamic si supravietuieste bataliei. Pe masura ce le experimentam, aceste tancuri devin din ce in ce mai rapide. Practic fiecare natie detine cel putin un tank usor ce serveste drept scout. Desi la prime vedere par inofensive, cei ce nu iau in serios prezenta unui scout, in majoritatea cazurilor sfarseste tragic.
 
Duelul tancurilor usoare - Castigatorul este apreciat si continua sa ofere un mare avantaj echipei sale.
 
In afara faptului ca in general tancurile usoare ajung in batalii cu oponenti mult mai puternici pe care, probabil, nu vor putea nici macar sa ii zgarie, ele au un rol crucial asupra bataliei si decid prin actiunile lor sfarsitul bataliei prin victorie sau infrangere. Sarcina lor principala este de a merge in recunoastere si descoperii pozitiile inamicilor permitand celorlalte categorii de tancuri sa ii distruga. Le este din start atribuita datorita vitezei net superioare, greutatii reduse, silueta si view range-ului.
Cum putem juca cu aceste tancuri pentru a fii cat mai util echipei? In primul rand, ramanand in viata cat mai mult. Cei mai multi cred ca daca obtin medalia "Scout", au facut tot ce puteau sa fac, Astfel, se arunca din prima in baza inamica, sfarsind brusc in primele 3 minute de joc. Din pacate, cei mai multi dintre ei nu descopera mai mult de 3 inamici. 

 

post-5-0-25624800-1386081871_thumb.jpg

 

In principal, scout-ingul ar trebui facut cu mare grija, pana la jumatatea hartii, progresiv, sau pana in culmea unui deal. In momentul in care am descoperit ceva, am si fugit intr-un loc sigur. Figura se repeta avansand spre baza inamica. Nicidecum in primul minut de joc.
O alta posibilitate este scout-ingul pasiv. Foarte repede intram in jumatatea inamica, ne ascundem si asteptam aparitia "punctelor rosii" in raza vizuala. In acel moment, nu ne mai putem misca absolut deloc, sub nici un pretext (doar acela ca am fost descoperiti) pentru ca vom scadea factor de camuflaj (care este maxim cand stam nemiscati) si riscam sa fim descoperiti si sa schimbam soarta rundei. 

 

post-5-0-84498800-1386081889_thumb.png

 

Astfel, asteptam ca un aliat sa elimine politicos amenintarile si sa continuam treaba. Avantajul mare este ca 50% din experienta si creditele primite de cel ce a facut damage unui inamic spotat de noi, ajunge din bisteriile noastre. Cu siguranta tactica nu mai este valabila daca in spatele nostru nu vine nimeni pentru a elimina tintele, iar acestea se apropie de noi amenintator. In acest caz, cel mai bine este sa se retragem mai "la umbra", sa ne mutam intr-un alt loc in care sa facem acelasi lucru, sau, daca deja s-au scurs minute bune, sa mergem la vanatoare de artilerii. Aceasta este misiunea cea mai dificila deoarece, in general artileriile stau ascunse in colturile cele mai indepartate de baza noastra, in multe cazuri este insotita de o escorta care o va proteja (desi vad asta din ce in ce mai rar) si pentru a ajunge acolo trebuie sa trecem prin zonele cele mai bine aparate de inamici. 

 

 

post-5-0-93888300-1386081910_thumb.png

 

ndata ce am trecut de aceasta zona si ne-am ferit si de tinta artileriei, avem liber la kill.
In functie de tacul folosit, putem participa activ la batalie. Tacurile usoare mai avansate au tunuri capabile sa penetrze inamicii mai mari. Aici intervenim cu un alt rol crucial. Devierea focului. In bataliile pe harti mai mai inchise si mai ales in conflictele "corp-la-corp" este de preferat sa atacam un inamic aflat in batalie cu directa cu un aliat, in incercarea de a redirectiona focul acestuia catre noi, dand aliatului timp sa faca un damage mai mare. De asemenea, ne putem implica in lupte directe cu anti-tancuri, tactica fiind similara cu cea aplicata in lupta cu artileriile. Profitand de lipsa turelei, anti-tancurile sunt vulnerabile la flancarea pe care o putem reusi datorita agilitatii tacului usor.
 
Credits: Asmodeusz's Game Guide/Zero00SM

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...