Jump to content
pseudokryticon

JURNAL DE FRONT = pseudokryticon

Recommended Posts

11 aprilie 2014, vineri

 

Am fost repartizat initial la avioane (World of Warplanes) dar, dupa ce am fost trantit de cateva ori la antrenament (Tutorial) am fost considerat inapt si redistribuit la tancuri (World of Tanks). Aici un garaj plin cu tancuri de toate nationalitatile ma astepta. 

Alaturi de tancurile de baza (nivel I), de la care porneste istoria tancurilor, am avut surpriza sa gasesc si un tanc rusesc de nivel III Elite.

Cele 7 natiuni in a caror istorie tanchista voi lupta sunt:

CHINA, FRANTA, GERMANIA, JAPONIA, MAREA BRITANIE, SUA si URSS.

Fac primele antrenamente si pornesc imediat in lupta. Pentru inceput fac greseli mari atat de conducere cat si de pozitionare si deschidere a focului. Deocamdata ma familiarizez cu termenii si pun putina ordine in garaj.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post

12 aprilie 2014, sambata

 

Azi apar si primele victorii. Unele sunt mai mult intamplatoare, altele se datoreaza doar echipei. Am invatat multe, stiu sa ma ascund, uneori nu foarte repede si de aceea las multe piese pe campul de lupta. Azi am distrus si prima mea blindata.

 

 

 

13 aprilie 2014, Duminica Floriilor

 

Fac antrenamente specifice (setari) pentru a putea reactiona la comanda tancului, sincronizarea turelei cu directia de mers si cadenta de tragere. Primele rezultate sunt incurajatoare. De asemenea. e bine sa mentii spiritul aprins al coechipierilor cu glume si vorbe bine plasate la locul lor. 

La sfarsitul zilei am tras o bauta cu palinca si whiskey !

 • Upvote 2

Share this post


Link to post

14 aprilie 2014, luni

 

Azi teorie: Despre Hartile tactice. Hartile pe care le primim in misiune se aseamana cu tabla de sah, adica este formata din caroiaje (patratele) doar ca aici sunt 10x10 (nu 8x8 ca la sah). Liniile sunt indicate cu LITERE, de la nord (sus) spre sud (jos): A-B-C-D-E-F-G-H-J-K. Coloanele sunt indicate cu CIFRE arabe, de la vest (stanga) la est (dreapta): 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0. De aceea ne intelegem prin aceste caroiaje. Daca se vrea transmiterea unui mesaj gen: "Patrundem prin padure!" exprimarea in teren este, de exemplu, "Patrundem prin sud A4!". Hartile contin pe scurt obstacolele mari pe care le vom regasi pe teren, paduri, cladiri, drumuri, ape, dar nu fiecare denivelare sau bolovan. Cu astea ne vom confrunta in realitate.

 

 

15 aprilie 2014, marti

 

Situatie tactica: HIMMELSDORF. Oras situat la poalele colinei pe care se ridica, mandra, Catedrala. Se poate urca, si cobori, pe doua drumuri distincte, unul pe la nord si celalalt pe la sud, fapt care face ca imprejurimile catedralei sa devina un adevarat camp de batalie. Tot un astfel de camp devine, uzual, si parcul central dar si depoul de cai ferate din vestul orasului. Strazile destul de late si multele ruine de cladiri ofera posibilitati de ascundere si ambrazuri pentru tragere ideale. Acest camp tactic ofera posibilitati tuturor categoriilor de arme precum si tanchistilor incepatori dar si initiatilor.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

16 aprilie 2014, miercuri

 

Luptam pe trei categorii de blindate: tancuri, blindate anti-car (cunoscutele Distrugatoare de tancuri, TD) si auto-tunuri (sau tunuri auto-propulsate, SPG, de fapt artilerie pe senile).

La randul lor, tancurile sunt de trei categorii: tancuri usoare (LT), tancuri medii (MT) si tancuri grele (HT). Fiecare tip de tanc are scopul lui in lupta: tancurile usoare sunt cercetasi, ele au rolul de a depista inamicul, amplasament si putere de foc si de a transmite informatiile catre trupele din spate. Uneori se pot angaja in lupta contra tancurilor usoare, medii si a artileriei inamicului sau pentru autoaparare atunci cand sunt incoltite.. Am vazut insa si dueluri foarte frumoase ale unor tancuri usoare contra tancurilor grele de nivele 4-6.

Tancurile medii au rol de suport, ele aparand flancurile si acoperind spatele tancurilor grele. Pot riposta la orice fel de tanc. Tancurile grele sunt cele care, impreuna cu distrugatoarele, se angajeaza in lupta fata-n fata, tun contra tun, fara prea multe manevre, fiind constructii greoaie.

Artileria este foarte eficienta pe terenurile plate si atunci cand are informatii dar si cea mai expusa datorita blindajului precar. Uneori un SPG poate castiga un duel fata-n fata cu cele mai puternice tancuri.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post

17 aprilie 2014, joi

 

Am inceput luptele pe primele tancuri ale natiunilor:

Pentru URSS: MS-1, bunicul tuturor blindatelor sovietice. Manevrabilitate buna, viteza buna (32 km/h), vizibilitate 240 m, putere specifica 9,24 hp/t si viteza de rotire pe loc 34 grade/secunda. Un tanc usor bun de prima generatie: 2 tanchisti.

Pentru GERMANIA: Leichttraktor, o incercare destul de reusita de copiere a primelor blindate franco-britanice. A iesit mult mai buna, bineinteles, deoarece nemtii si-au dat primii seama ce trebuie sa ceara de la aceste unitati de lupta si cum sa le foloseasca eficient in lupta. Manevrabile, 36 km/h, 6,8 hp/t, 36 grade/secunda rotire, 3 tanchisti.

 

 

18 aprilie 2014, vineri

 

Pentru FRANTA: Renault FT, un tanc super-usor (5 t) cu un  motor de 100 HP si o viteza limita de 21 km/h se pozitioneaza destul de greu in campul tactic dar rotirea de 30 grade/secunda il face acceptabil pe loc. Rotirea turelei (34 gr/s) si vizibilitatea (280 m) il ajuta dar armura (16 mm corp, maxim 22 mm turela) nu prea este competitiva, era de ajuns insa impotriva infanteriei. Cu forma sa ciudata si cu prelungirea ca o coada de rata este o prezenta insolita in campul tactic. Eu il utilizez inarmat cu o mitraliera Hotchkiss 1930 de 13,2 mm cu o penetrare medie de 36 mm si o cadenta de 0,13 secunde/foc.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post

19 aprilie 2014, sambata

 

PROKHOROVKA = camp de lupta in stepa, usor denivelat, cu un drum strajuit de copaci in partea vestica si cu o linie ferata parasita in cea estica. Un val natural care leaga pe mijloc drumul de calea ferata si care are in centru o stanca mare care este atractia acestei situatii tactice. Luptele se duc in cele trei zone: in vest, dincolo de drum si de-a lungul lui, in centru si la trecerile peste calea ferata si in est, dincolo de calea ferata, unde sunt si doua coline propice tirurilor de artilerie. Lupta se da in miezul zilei, pe un soare orbitor.

 

 

20 aprilie 2014, duminica, Sf. Paste

 

Pentru toata lumea crestina e sarbatoare. Impreuna cu prietenii catolici si chiar si cu cativa japonezi care s-au aratat interesati de obiceiurilor noastre, ciocnim oua rosii si mancam pasca si cozonac. Friptura de miel nu lipseste azi din ratie si bucatarul s-a intrecut pe sine cu ea.

La sfarsit udam totul cu o cantitate considerabila de vin rosu, fiecare laudandu-se cu vinul de la el de-acasa. Paste Fericit !!!

 • Upvote 2

Share this post


Link to post

21 aprilie 2014, luni

 

Blindatele sunt impartite in 10 categorii, clase sau nivele (cum doriti!). Clasele sunt notate cu cifre romane, I - X. Daca stramosii tancurilor natiunilor sunt toti de clasa I, atunci armele supreme sunt toate de clasa X.  Se poate trece de la o clasa la alta folosind sistemul de recompense obtinute in lupta: o cantitate de experiente de lupta (combat experiences), o cantitate de bani (arginti) si cateva experiente libere (free experiences) obtinute tot in lupta si fiind in valoare de 5% din experientele de lupta cucerite. Adunandu-le voi putea avansa de la tanc la tanc, spre cele de nivel superior. Intai se folosesc pentru cercetare experientele de lupta si apoi se cumpara respectivul tanc cu arginti. Acelasi principiu se aplica si la modulele dorite, parti din tanc.

Inafara tancurilor si blindatelor accesibile in arborele tehnologic, exista blindate "stoc", aduse la maximum tehnologic pentru a fi cumparate doar cu aur, moneda obtinuta in anumite tipuri de lupte sau prin cumparare cu euro sau lei. La aceste tancuri nu se mai pot face imbunatatiri. Se cumpara si se folosesc ca atare. Aceste blindate apar pe toate nivelele, cu exceptia claselor I si X.

In arborele tehnologic apar renumitele tancuri sovietice T-34 si KV-1 dar si panzerele germane, cruiserele englezesti si shermanurile americane.

Va fi o adevarata onoare sa le incerc pe fiecare.

 

 

22 aprilie 2014, marti

 

FISHERMAN'S BAY (Golful Pescarului) este o situatie tactica frumoasa, care imbina lupta in oras cu cea de campie. Campul are in est golful si oraselul de pescari, cu toate utilitatile, parcuri, case cu livezi, strazi mai late sau mai inguste si, evident biserica. Drumurile care ies in cele trei directii din asezare sunt si ele marginite de locuinte si hamuri cu tot felul de dependente. Apoi este campul, usor valurit dar care prezinta si cateva movile interesante de dupa care poti tinti. Se pot alege dueluri pe chei, pe strazile oraselului sau cele in camp deschis. Apar ca adevarate obstacole locurile de lipit afise din anii '30-'40, acele constructii cilindrice din beton.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post

23 aprilie 2014, miercuri, SF. Gheorghe

 

Azi e sarbatoare la noi in companie precum si in intreaga unitate de blindate. Este Sf.Gheorghe cel care, calare pe cal, a biruit balaurul. Sf. Gheorghe este patronul nostru, al tanchistilor, cavaleria moderna. Aviatorii nu trebuie sa fie invidiosi, ei il au pe Sf.Ilie. Este foarte adevarat ca Sf.Gheorghe e cu un cap mai frumos si mai masculin calare pe armasar si imbracat in armura cu scut, si cu sulita in mana, ca batranul Sf.Ilie intr-un car in flacari... Ratiile au fost dublate si seara s-a incheiat in nota obisnuita, cu o chermeza la popota ofitereasca.

 

24 aprilie 2014, joi

 

Modalitatile de conducere a tancului sunt foarte simple, as putea spune ca se poate conduce cu 3 degete de la mana stanga. Inainte-inapoi si viraj prin blocarea cate unei senile. Prin combinatia de taste inainte-stanga si inainte-dreapta blindatul isi pastreaza inaintarea dar vireaza usor spre partea solicitata. Combinatiile de taste inapoi-stanga si respectiv inapoi-dreapta fac ca tancul sa se retraga dar cu spatele sa se indrepte spre partea solicitata. Este o placere condusul tancului, in special cele care pot prinde o viteza mai mare si care sunt usor manevrabile. Modalitatea de condus difera de tipul de sol pe care se deplaseaza blindatul precum si de pantele/rampele pe care le ataca. Si, bineinteles, conteaza maestria soferului.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post

25 aprilie 2014, vineri

 

MINES (Minele): Campul tactic este foarte frumos si interesant. In centru o mina parasita inconjurata de stanci, in est un catun minieresc iar in vest o apa, un estuar plin de mici insulite stancoase. Diferentele de nivel sunt mici iar stancile, cele cateva cladiri si vegetatia fac acest camp sa fie foarte apreciat. Uneori focurile de tun se aud precum cele de cowboys in vestul salbatic. Sunt surprins de fiecare data de dementele tactice aplicate de parteneri in acest scenariu.

 

 

26 aprilie 2014, sambata

 

Primele tancuri ale natiunilor - continuare.

Pentru SUA: Am luptat pe T1Cunningham, un tanc usor de clasa I cu o forma foarte curioasa, aceea de gheata, cu turela cilindrica amplasata in spate. Ce sa spun? Doi tanchisti se pot descurca cu minimum de necesar din acest tanc. Viteza maxima de 41 km/h la o putere specifica destul de mare (15 hp/t), rotirea pe senile de 34 grd/sec si cu o vizibilitate de pana la 240 m fac din aceasta arma una redutabila, in special in lupta urbana.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post

27 aprilie 2014, duminica

 

Pentru MAREA BRITANIE: Singurul tanc mediu din prima clasa este cel britanic: denumit Medium I, are o viteza de maxim 24 km/h si este deservit de un echipaj de 5 membri. Blindajul destul de serios il ajuta sa treaca cu bine unele dueluri caci la o putere specifica de 7,66 hp/t nu prea are sanse sa scape cu fuga. Rotirea pe senile de doar 26 grade/secunda insa cu distrugeri de 600 hitpoints/minut posibile, face ca parerile sa fie impartite privind utilizarea lui in campul de lupta. Mie mi-a placut !

 • Upvote 2

Share this post


Link to post

28 aprilie 2014, luni

 

In urma catorva raiduri de-ale mele, un impuls de curaj momentan, au inceput sa apara si invitatiile in diverse clanuri. Clanurile sunt organizatii de luptatori care lupta dupa anumite reguli, impreuna. Deocamdata am refuzat propunerile primite. Voi ramane la bataliile aleatorii: cele standard si cele in contra. Bataliile standard sunt cele in care fiecare echipa are o baza. Echipele trebuie fie sa cucereasca baza adversarului, fie sa distruga fiecare blindat al acestuia. Bataliile in contra sunt cele in care echipele nu au baze proprii dar fiecare dintre ele trebuie sa cucereasca o baza comuna. Si, desigur, se poate castiga prin distrugerea blindatelor inamicului.

 

 

29 aprilie 2014, marti

 

PROVINCE (Franta): Unul dintre cele mai frumoase campuri tactice. Actiunea se petrece intr-o vale pozitionata nord-sud iar pe lateralele estice si vestice se afla doi versanti inalti, cu drumuri si cladiri orientate nord-sud. Acesti versanti, opusi peste vale, fac deliciul campului deoarece pot fi usor escaladati dar si usor de aparat. Cladirile de pe versanti (chiar si o manastire) dar si cele din vale, ajuta la dezvoltarea diferitelor tactici de atac si de aparare. Foarte bine realizata grafica iar tirurile de artilerie de pe un versant pe celalalt sunt fascinante.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

30 aprilie 2014, miercuri

 

Aparatul de ochire are mai multe trepte de precizie (obtinute cu rotita de la mouse):

I-IV - vedere din spatele tancului, mai departe sau mai aproape, cu intrarea in cadru a corpului sau a unei parti (turela) din corpul tancului;

V-VI - vedere de pe tanc, asa cum o fac comandantii la parade;

VII-IX - vedere din tanc, folosind periscopul si binoclul din dotare, vedere folosita foarte des la tirurile la distanta (tip lunetist) deoarece ofera o precizie crescuta.

Ochirea se face manual sau automat, cu click dreapta atunci cand ai in vizor, chiar si pentru cateva clipe, tancul advers. Apoi trebuie doar sa deschizi focul atunci cand crezi ca este oportun.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

1 Mai 2014, joi

 

Cu ocazia "Zilei Muncii" am iesit la "instructie" in "garaj". Prin acest nume se defineste toata activitatea dinafara campului tactic, al luptei respective. De aici poti alege tipul de lupta pe care vrei sa-l joci, batalii aleatorii, istorice, in pluton, de echipa, de companie, speciale si antrenamente de echipa.

Tot aici este Depozitul, unde aruncam modulele de pe tancurile care se modernizeaza, Magazinul, de unde cumparam, in general, tancurile noi, Baraca, unde se odihnesc echipajele cand nu sunt in activitate. Alte informatii utile pentru comandanti sunt gasite tot aici, la Service Record, unde se afla tot felul de stiri despre luptele noastre, Tech Tree, unde gasim dezvoltarea tehnologica a tancurilor. Si mai este si gentuta cu misiuni si evenimente.

In Garajul propriu-zis, unde apare tancul dupa fiecare lupta, ne ocupam de aducerea lui in stare de operativitate: reparatie, reincarcare cu munitie, completarea consumabilelor. Aici se monteaza module moderne iar cele vechi le trimitem la depozit. Tot aici, in stanga avem informatii despre echipaj iar in dreapta informatii despre tanc, la momentul respectiv. Aceste informatii se modifica odata cu montarea anumitor piese pe tanc (tun, motor, senile, etc.).

Cum spuneam mai sus, azi am iesit la munca: am facut ordine in Depozit si am vandut sau am trimis la topitorie tot ce nu mai utilizam, am schimbat uleiul la motoarele tancurilor, am verificat tunurile si aparatele de ochire apoi ne-am retras la popota pentru o masa buna si un vin atragator.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post

2 mai 2014, vineri

 

Toti cei care considera ca au ajuns cu pregatirea la un nivel bun, pot participa la Misiuni. Acestea constau in indeplinirea unor cerinte si sunt rasplatite cu recompense. De exemplu "Misiunea: Castiga-ti un loc!" are ca premiu un nou loc in garaj si te obliga ca, pe parcursul a 100 de lupte sa fii printre primii 10 oameni din echipa ta dupa numarul de experiente castigate individual in fiecare lupta. Este si o cerinta: luptele trebuie date cu blindate de nivel IV sau mai mare. Exista misiuni zilnice, saptamanale, generale sau speciale. Asteptam o misiune speciala de ziua Victoriei. O misiune generala ofera ca recompensa un super-tank. Si uite-asa, prin studiul hartilor si a misiunilor, prin participarea la antrenamente s situatii tactice, ne petrecem noi timpul.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post

3 mai 2014, sambata

 

MALINOVKA = localitate unde s-a dat o cumplita lupta de blindate in cel de-al II-lea Razboi Mondial, pe frontul rusesc.

Campul tactic este despartit de o balta in care te poti ineca. La rasarit un teren valurit si mici palcuri de padure, la apus o campie plata cu partile nordica si sudica cu drumuri  si cateva ruine. In vestul extrem exista o alta apa, un curs de rau probabil, destul de adanca. Luptele se dau in special pe campia intinsa dar dueluri individuale intense se dau si in lunca baltii, lunca raului si pe colinele valurite.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

4 mai 2014, duminica

 

O zi mai relaxata, azi revedem cateva blindate pe care am luptat:

Pentru CHINA: Micul Renault NC-31 surprinde prin agilitate, nu insa si prin viteza (doar 25 km/h). Cei 2 membri ai echipajului vad pe 250 m si conduc un vehicul destul de legat, cu putere specifica acceptabila (7 hp/t) si cu o viteza de rotire pe senile de 36 grd/s. Un tanc bun.

Pentru JAPONIA, ultima natiune cu o linie de tancuri in joc, la primul nivel apare Renault Otsu, un tanc asemanator celui chinez pana la confuzie dar care are niste caracteristici distincte, date in general de armele mai bune pe care le poate duce.

In concluzie, dupa acest periplu pe glob cu tancurile de clasa I, pot spune ca mi-a placut sa lupt cu tancul american T1 dar si cu cel german, Leichttraktor. Celelalte sunt doar acceptabile.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...