Jump to content
SDST

Tancuri scumpe la vedere

Recommended Posts

 • Membru Activ

Ok nu de putine ori , crestem o ramura de tancuri in WOT si fara sa vrem ne atasam de cate un vehicul sau altul din pricina calitatilor acestuia in joc sau doar pentru ca a reprezentat ceva in realitate . La parte opusa se afla vehiculele scumpe la vedere . Si cand spun scumpe la vedere ma refer la faptul ca sunt atat de rar vazute pe campul de lupta , incat dupa multe luni de la aparitia acestora in joc , probabil sunt oameni care nu le cunosc inca punctele slabe . Ca sunt mai greu de jucat sau oameni le ocolesc urcand pe alta ramura , asta nu putem sti , dar cert este ca sunt cateva tancuri la care ne uitam in alea 30 de secunde dinaintea inceperi luptei , doar sa vedem cum arata , avand ocazia atat de rar sa ne aflam in aceeasi harta . 

 

 

Voi face lista din partea mea de jucator , uni poate sunteti mai norocosi sai dati de aceste vehicule zilnic in lupte , poate chiar posedati unul din ele , ei bine , eu le consider scumpe la vedere pe urmatoarele . 

 

 MechanicEngineer2.png  MechanicEngineer1.png  MechanicEngineer4.png  MechanicEngineer.png  MechanicEngineer0.png  MechanicEngineer5.png  MechanicEngineer3.png

 

 

USA-M22_Locust.pngM22 Locust - Tanc Usor premium American de tier 3 , intradevar nu joc mult la acest interval de tier , poate doar cand incep o noua ramura sau revin sa cercetez un anumit modul , dar pot spune ca lam vazut rar acest vehicul . Pretul de achizitie in-game  900 12px-GoldIcon.png

 

 

Germany-VK1602.pngVK 16.02 Leopard - Tanc usor German de tier 5. Destul de evitat si de greu de crescut dat fiind faptul ca e light tank si are un match making oribil pentru ceea ce poate ( poate vedea frecvent meciuri de tier 9 ) . 

 

 

Germany-T-15.png T-15 - Tanc Usor premium German de tier 3 . pret 900 12px-GoldIcon.png in-game , din nou nu pot spune prea multe despre el , despre cat de rar e su cat de folosit , eu unu cand l-am vazut mam uitat  dupa el tot meciul . 

 

 

USSR-T-60.pngT60 USSR-T-70.pngT70 si USSR-T80.pngT80 - Tancuri Usoare de tier 2 , 3 si 4 ce incep a treia ramura de tancuri medii rusesti sunt foarte scumpe la vedere , poate pentru simplul fapt ca duc la T-34 de unde continua pe noua ramura . Singuri jucatori care folosesc aceste tancuri sunt cei care ori nu au deblocat inca nici un tanc rusesc mediu , ori dintr'un capriciu de a le debloca pe toate . E si de inteles , ce rost are din moment ce ai T-34 sa joci 3 tancuri care duc tot la el deci implicit in acelasi loc . 

 

 

USSR-Valentine_LL.pngValentine II - Tanc Usor premium Sovietic de nivelul 4 - Omologul Rusesc al celebrului Valentine din ramura Britanica . Rar vazut pe campul de lupta probabil datorita tunului , care are o penetrare exacrabila ( 84 mm cu APCR , adica 84 mm penetrare cu munitie premium ) 51 mm  cu obuze normale ceea ce pentru un tier 4 e extraordinar de putin . Probabil asta e aspectul pentru care playeri nu dau vorba aceea " doi bani " pe el .  Pret 1000 12px-GoldIcon.png

 

 

USSR-Matilda_II_LL.pngMatilda IV - Tanc Mediu premium Rusesc de nivelul 5 - Un tanc mediu care se vrea a fi tanc greu , se misca ca unul , si nu de putine ori reciseaza obuzele inamicilor ca un Heavy redutabil . Trage la 3 secunde si penetreaza de cele mai multe ori . Match-makingul preferential i permite sa reuseasca destul de multe in lupta ( nu vede decat meciuri de tier 5 si 6 ) . Gun depresion excelent ( inca putin si se putea impusca singur in burta ) . E un tanc incet , neindicat vitezomanilor ,de preferat jucatorul lui sa iubeasca MAUS'ul si viteza acestuia , dar un tanc sigur , nu inteleg de ce este atat de evitat dat fiind faptul ca isi merita bani . Pret in-game 1500 12px-GoldIcon.png

 

China-type64.pngType 64 - Tanc Usor premium de nivelul 6 de la Chinezi - Tancul asta parca e un intreg secret ( nu au nici macar pagina pe World Of Tanks Wiki ) sincer sa va spun nu l-am vazut nici odata in lupte desi fiind light tank primeste lupte de la tier 6 la tier 10 . Din cate am inteles nu are armura deloc ( dat fiind faptul ca tancul original e o turela de anti-tanc din cate stiu pe un sasiu de antiaeriana ) . 

 

 

USA-Sherman_Jumbo.pngM4A3E2 Sherman Jumbo - Tanc American mediu de nivelul 6 - Un tanc nu foarte rar , dar destul de rar vazut .E un tanc extraordinar de bun . Punct.  Are o armura de poata ricosa proectile de tier 8 linistit daca nu se trage cu atentie . Un tun bun , nu stiu de ce nu e MULT mai folosit decat e in prezent . 

 

 

UK-GB68_Matilda_Black_Prince.pngMatilda Black Prince - Tanc Mediu premium de nivelul 5  Britanic . Ok Cand a aparut pe server era cam unu la doua lupte dar in ultimul timp rar am mai vazut unul . Probabil din pricina vitezei maxime care este de 24 Km/h ceea ce pentru un tanc mediu e foarte , foarte putin , per total , inferior clasicului Matilda . Cumparat probabil doar de fani tancurilor Britanice , pentru ca sa recunoastem e mai scump decat tancuri de facut credite mult mai bune . Pret in-game 1750 12px-GoldIcon.png.

 

 

Germany-Panther_M10.png Panther / M10 - Tanc Mediu premium German de nivelul 7 - Corcitura dintre O pantera Germana si un M10 American , o inima nemteasca si o blana Americana . Nu prea folosit deoarece alternativele sunt mai bune . Aceeasi boala nemteasca , sa ia foc cam des la loviturile sub burta , inferior unui Panther stoc . View-Range mai slab decat toate celelalte medii de nivelul 7 . Pret in-game 5750 12px-GoldIcon.png

 

 

Japan-chi_nu_kai.png  Chi-Nu Kai - Tanc Mediu premium japonez de nivelul 5 - Probabil asta datorita faptului ca abia a aparut patch'ul 8.10 si japonezi , dar ma asteptam sa il vad mai des , e inca timp si pentru el sa isi faca aparitia si sa plece din lista noastra . Pret in-game 1500 12px-GoldIcon.png.

 

 

UK-GB51_Excelsior.pngExcelsior - Tanc Greu premium de nivelul 5 Britanic - E bun dar si slab ca tanc , Are armura buna frontal dar tunul cam slab , Are viteza buna dar e vulnerabil la artilerii . Are mobilitate buna , dar armura slaba pe lateral. L-am vazut foarte rar in lupte , probabil T14 ( alternativa Americana ) e mai buna .Pret in-game 1500 12px-GoldIcon.png

 

 

China-ch22_113.png113 - Tanc Greu Chinezesc de nivelul 10 - Cel mai greu chinez , sunt sigur ca foarte multi jucatori l-au deblocat si cumparat . Dar atunci , unde este ??? Viteza si mobilitate mare are , Armura frontala se poate compara cu usurinta cu cea a lui IS-7 , inaltime foarte mica are , tun foarte bun cu un reload foarte rapid are . Sa il traga in jos faptul ca incaseaza de obicei de la artilerie full damage ? Sau poate e faptul ca nu are gun depresion mai deloc ? .....

 

 

 

UK-GB_Gun_Carrier_Churchill.png Churchill Gun Carrier - Anti-Tanc de nivelul 6 Britanic - Este un anti tanc pe care il vor folosi doar cei ce vor trece din ramura Tancurilor Grele , in Ramura Anti-Tancurilor , ceea ce o sa fie un lucru destul de rar . Ok ne-am apucat de o ramura de tancuri noi , daca avem posibilitatea banuiesc ca toti am alege sa ne apucam de ea de la capat , sa ne obisnuim cu ea , sa i vedem particularitatile , sa simntim putin incotro se indreapta si daca ni se potriveste .  Sa te sui din heavy tank in anti-tanc la nivelul 6 .....putin ciudat , mai ales ca tancul acesta e pur si simplu un sasiu de churchill cu o suprastructura montata in partea frontala , iar tancul de nivelul 7 la care vrem sa ajungem , este cu totul si cu totul altceva. Alte sasiuri , alte armuri , alta mancare de peste . 

 

 

France-FCM36_PaK40.pngFCM 36 Pak 40 - Anti-Tanc premium de nivelul 3 Francez - Tadaaaaa , banuiesc ca , multi dintre voi nu stiati ca exista . Se misca incet ca o caramida batuta de vant , dar atata timp cat poti sta pe loc ca un copac  , tunu face treaba .7.5 cm Pak 40/2 L/46 practic un tun german pe un tanc frantuzesc , o raritate nui asa ? . In-game price 850 12px-GoldIcon.png

 

 

USSR-SU-101.pngSU-101 USSR-SU122_54.pngSU-122-54 USSR-Object263.png Object 263 - Anti-Tancuri  Sovietice de nivelul 8 , 9 , 10- Majoritatea meciurilor pe care le joc zilnic sunt intre intervalul tier 7 tier 10 , meciuri in care ar fi imposibil sa nu vad tancuri din a doua linie de anti-tancuri Rusesti . Si totusi nu se vad prea des , probabil stilul de joc diferit fata de clasicele anti-tancuri le face putin mai ocolite. Probabil lumea prefera vechea linie , cu ISU , si Object facand legea in meciuri cu tunurile de 700 dmg si 250 penetrare . Si totusi sunt bune ? Da sunt tancuri foarte bune , atata timp cat le intelegi , sunt tancuri de snipe , sunt tancuri de ambuscada , cand te gandesti la un anti-tanc te gandesti in primul rand la a sta ascuns pana in ultima secunda , apoi a porni o ambuscada . Sunt tancuri rapide cu tun nu asa puternic ca cealata linie , dar tun cu incarcare rapida si un damage bun . Daca veche linie era axata pe DAMAGE , aceasta linie imi permit sa o clasez ca SUPORT . 

 

 

 

 

Cam atat despre tancurile care imi par mie rare in joc in acest moment . Daca aveti alte pareri , alte sugestii , sau credeti ca unul din aceste tancuri nu isi are loc in lista , nu evitati sa lasati un comentariu . Doua pareri sunt mai bune decat una . 

 • Upvote 4
Link to post
 • Membru Activ

Am FCM 36 Pak 40 si T-15, FCM 36 Pak 40 e un TD bunicel, incarca rapid (aprox 4 sec fara skill-uri si module) si penetreaza tot, are MM-uri bune (mai mult de tier 3, dar cateodata dai de un bug al MM-lui si te baga la tier 6-7, foarte rar dar am patit-o deja)

T-15 eu un tanculet destule de bun la tier-ul lui, incarca rapid (3 secunde cu skill-uri, dar fara module), are MM-uri de la tier 3 la tier 5, are o mobilitate buna deci se poate folosi ca spotter (daca ai camuflaj poa sa treca la 20 m de tine si nu te spoteaza), penetrare ,hmmm, nu prea are si damage aprox 45. dar mentionez ca are o precizie foarte buna la fel ca si FCM 36 Pak 40.

Link to post
 • Membru Activ

momentan cresch nashorn td de tier IV si credema cand iti spun ca : Churchill Gun Carrier , M4A3E2 Sherman Jumbo,Chi-Nu Kai

 

le intalnesc la fiecare 2 jocuri , jumbo nu mai vorbesc ca ma terorizeaza ca are pozitie de bounce buna ..

Ram II lafel am intalnit destule . poate nu ai tu noroc in mm :)

 

 

a da si desigur mai este acest tanc care odata lam vazut :) 

 

 Pz.Kpfw. IV Hydraulic

Link to post
 • Membru Activ

 

 

 

 

Postarea este facuta in luna Ianuarie , de atunci au fost ENORM de multe contesturi , misiuni , bonus code's , de aceea au aparut multe dintre exemplarele de mai sus 

Link to post
 • Members

TOG II este iarasi un tanc destul de rar vazut (eu detin acest tanc in garaj). De retinut ca este singurul vehicul din acest joc pe seama caruia se fac glume, practic foarte rar se intampla sa intru intr-un meci cu TOG 2 fara sa se faca misto. Desigur atitudinea se schimba dupa primele 2-3 killuri  :D  (atunci cand sunt top tier desigur).

Link to post
 • Members

Salut,

 

Alte 2 tancuri destul de rare ar mai fi :

 

KV13 :  tanc mediu rusesc, destul de bun la manevrabilitate, un load rapid , dar tunul ii de pe t 34-85 destul de slabut la dmg ( 120-150), la dezvoltare poti numai dezvolta t43 tot un mediu cu caracteristici asemanatoare din acelasi tier.

M24 Caffee : tanc usor american, foarte rapid, semnalul radio performant, tunul isi face treaba sa te scoata din situati mai urate, iar daca ajungi la artileria inamica ( pe langa a " lumina " tancurile inamice fiind principalul obiectiv) ajung victime sigure cu un load de 3 sec nu au cum sa reactioneze.

 

O tinta usoara!!

Link to post
 • Super Moderator

Poate-mi dati dreptate, poate nu, dar tancul cu cea mai rara aparitie pe serverele europene este M6A2E1.

Sunt convins ca sunt jucatori care nici macar nu stiu de existenta acestui tanc. Este un tanc premium greu, american, de nivel 8, care, daca nu ma insel, a fost "scos din uz" la convertirea lui T34 din TD de nivel 9 in actualul tanc premium greu de nivel 8 (candva, cand multi dintre noi inca "ne jucam cu putza in nisip").

 

Eu, personal, in 2 ani de zile cred ca l-am vazut de MAXIM 2-3 ori...

 

USA-M6A2E1.png

Cea mai importanta calitate a acestui tanc este ca partea frontala este foarte blindata (191 mm atat la turela cat si la corpul tancului), cu putine "weak spot"-uri (turela comandantului, care este foarte greu de lovit, datorita dimensiunilor mici si inaltimii tancului si fanta de vedere a soferului; "burta" tancului NU este punct slab).

Este un tanc foarte inalt ca si silueta (orice tanc ai conduce, cand trece pe langa tine, trebuie sa te uiti un sus ca la un baschetbalist)

Este un tanc care are montat tunul de pe T32 (cu o rata de tragere putin mai mica decat la T32).

 

In concluzie, acest tanc este OP pentru nivel 8, datorita blindajului frontal excesiv si a unui singur "weak-spot" (mica fanta de vedere a soferului, turela comandantului fiind prea mica ca si dimensiuni, iar tancul prea inalt ca s-o poti vedea). Tunul este mai mult decat decent (identic cu cel de pe T32), iar mobilitatea este OK (tipica pentru un tanc greu, nici prea mica, nici prea mare).

 • Upvote 1
Link to post
 • Community Contributor

Un tanc foarte rar mediu de tier X este M60 Patton, are blindajul frontal al turelei de 177mm, dmg 390-480, din cate am vazut acest tanc nu il gasesti in magazin, putand fi castigat doar la concursuri, de trei ori l-am vazut prin lupte.

 

USA_M60.png

Link to post
 • Super Moderator

M60 Patton s-a castigat in prima campanie speciala de Clan Wars. Castigatorii tancului (cateva mii la numar) l-au jucat foarte putin, deoarece M48A1 Patton este net superior.

 

M60 Patton, VK 72.01 (K), T23E3 si in general toate tancurile care se castiga in urma unei campanii speciale de Clan Wars sunt doar tancuri de colectie, care nu exceleaza prin nimic pe campul de lupta si care doar ridica pretul contului care este pus spre vanzare, acestea fiind tancuri unicat.

Link to post

Din cate stiu, T95E6 n-a fost introdus in joc. A fost doar leak-uit si postat pe FTR si se presupune ca va fi mediumul de tier 10 ce va termina in viitor linia de light-uri americane cu Chaffee si ce o sa mai urmeze in 9.3 sau reward la o viitoare campanie.

 • Upvote 1
Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...