Jump to content

Recommended Posts

Salutare tuturor!

 

Ca sa zic asa...nu-s chiar incepator in WoT ( aprox. 3 ani ), insa nici jucator de top nu-s.

...mediu, mediocru.

Ideea e ca nu ma preocupa chestii ca WN8, care sincer sa fiu nici nu prea stiu ce inseamna.

Am doua intrebari legate de modul de tintire.

 

1. Ce mod credeti ca ofera cea mai buna / practica / easy to learn tinta (crosshair) ?

 

2. Cum tintiti si apoi trageti, intrati in modul snipe, ori trageti direct, pe baza a ce spune crosshair-ul ( penetrabil ori nu ) ?

 

Va intreb pentru ca dupa atat timp petrecut in joc, mi-am dat seama ca de multe ori ratez lovituri ori ma expun loviturilor din cauza modului de a tinti.

Ori tinta deja a trecut pana intru in snipe mode ( si-i mai caut si punctele slabe ), ori ma loveste el primul.

Ideea e ca as dori sa-mi imbunatatesc partea asta de handling a jocului, in sensul de a creste viteza de reactie.

( E chestie de tastatura, de mouse cumva? Folosesc un RapierV1 caruia i-am dedicat un buton special pentru comanda snipe. )

 

Multumesc tuturor celor de buna credinta care imi vor face sugestii.

Share this post


Link to post

W-A-S-D te misti cu tancu... click drept e autoaim (atunci cand vine ala peste tine si mai are cativa pretini in spate si tre' sa fii mai mult atent pe unde fugi de ei decat unde tragi; te uiti pe unde fugi si dai click stang in disperare, mai mult la intimidare)... click stang tragi in ei, evident... scroll intri si iesi in modul sniper... shift atunci cand esti in modul super-sniper (ex: zoom-in X30) si tre' sa iesi rapid in modul arcade ca sa vezi ce mai fac aia din stanga si din dreapta ta...

 

Experienta te invata unde sa tragi, care-s punctele slabe ale tancurilor; vazute din fata, in general "burta" tancului, view-port-urile, cupolele, etc... Dupa un timp aceste puncte slabe intra in reflex.

Mult mai importanta decat viteza de reactie (pe care ti-o doresti tu) este constientizarea situatiei in care te afli (tu iti alegi locul pe harta, tu iti alegi inamicii pe care-i infrunti). Asta nu e Counter Strike, aici viteza de reactie este limitata de mobilitatea tancului, de timpul de incarcare al proiectilului si de viteza de tintire...

  • Upvote 2

Share this post


Link to post

Din punctul meu de vedere astea sunt, în ordinea importanţei verificările pe care trebuie să le faci în timpul jocului:

 

1 minimapul - trebuie să stai cu ochii pe el ca pe butelie

 

2 timpul de încărcare al inamicilor

3 tactici cover puncte slabe

 

4 non-sniping mode

5 lovire puncte slabe

6 arty cover

7 viteză de reacţie

8 compensare ţintă în mişcare

9 raportare targeth

10 mişcă

 

 

Primele trei diferenţiază pe cei buni de marea masă a jucătorilor.

Dar reacţia la minimap este cu câteva mărimi deasupra tuturor - adică nu doar să o verifici să nu te ia careva pe la spate ci într-adevăr să reacţionezi la ceea ce se prefigurează pe ea - englezi îi zic battle awareness - problema este că asta vine doar cu timpul+inteligenţă+variaţie pe care le ai sau nu.

 

Deci cum zicea si dracula ordinea învăţării pentru începători însă este exact invers,

10 - dacă se trage în tine - mişcă-te

9 - învaţă să raportezi în cine ai de gând să tragi - tasta T

8- la tragerile la distanţă cu ţinta în mişcare să ţinteşti puţin în faţa

7- să ai FPS/mouse/non-LAG bun,

6- să ştii să te ascunzi/mişti anti-arty,

5- să pui modul care-ţi arată unde ţi se face ţinta verde - dacă nu vezi punctul de culoare verde/galbenă nu tragi - skinurile cu punctele slabe colorate,

4- să înveţi să faci toate astea din vederea de sus/spate adică nu în sniping mode - click dreapta ,

3- să joci la turelă/sidescraping/peek-a-boo/tracking, să-l păcăleşti să rateze să se oprească primul,

2- să ai modul care-ţi arată durata încărcării şi să calculezi când eşti safe să ieşi la bătaie sau peek-a-boo.

1- să verifici minimapul să ai spatele asigurat pentru început

 

Astea sunt practica dar în jocul ăsta şi teoria te omoară adică vezi echipamentele, consumabilele, skillurile, caracteristicile, mai bine zis citeşte teoria jocului măcar odată.

Share this post


Link to post

tactici cover puncte slabe

Ce inseamna "tactici cover puncte slabe"? Nu inteleg...

Share this post


Link to post

am editat cu explicaţii după aceea:

- tactici cover puncte slabe:

 

"- să joci la turelă/sidescraping/peek-a-boo/tracking, să-l păcăleşti să rateze să se oprească primul,"

 

idee e că dacă-mi spunea mie la început astea săream peste multe etape - aşa le-am aflat pe pielea proprie şi încă învăţ primele trei puncte.

 

Eu în primele 1000 de bătălii am planificată lecţia de tras/infiltrare primul minut la viteză maximă 60km/h+, mai am puţin şi scap de ea, după aceea câteva sute vor fi de pur scouting pasiv + recapitulare lecţia anterioară de la jumătatea meciului - adică trec iar pe infiltrare, apoi va urma scouting activ, etc... ăsta e contul meu de şcoală cu care am luat ban pe facebook wot romania că-s prost de baun statistic nu mă interesează stat-urile pe contul ăsta ci doar cele de pe SkyEbola.

Share this post


Link to post

Interesante raspunsuri, de care voi tine cont.

Cred ca am inteles...nu exista taste mai la indemana ori mouse super-destept care sa te ajute sa tintesti mai rapid, e vorba de fapt de o combinatie de skill-uri ca si jucator.

Sincere multumiri!

Share this post


Link to post

[...] nu mă interesează stat-urile pe contul ăsta ci doar cele de pe SkyEbola. [...]

... care-s foarte mici daca e sa ne luam dupa numarul de lupte pe cont (peste 8.000) si toata teoria pe care ne-o prezinti despre mecanicile jocului...

 

Eu în primele 1000 de bătălii am planificată lecţia de tras/infiltrare primul minut la viteză maximă 60km/h+, mai am puţin şi scap de ea, după aceea câteva sute vor fi de pur scouting pasiv + recapitulare lecţia anterioară de la jumătatea meciului - adică trec iar pe infiltrare, apoi va urma scouting activ, etc

Din cate vad esti jucator de arty dedicat (referindu-ne la contul SkyEbola)...

Share this post


Link to post

Da, fiind dedicat arty nu m-au interesat deloc celelalte tankuri şi implicit tehnica de joc cu ele, doar să iasă acolo nişte mărunţiş ca să-mi plătesc reparaţiile pe arty.

 

Dar mă cam plictiseşte stilul de joc cu arty aşa că m-am apucat să învăţ şi exact opusul arty, light-urile, învăţând pe contul de şcoală.

Din când în când după zeci de meciuri la foc automat pe RamVaDam mai dau testare/lucrări/teze jucând câteva meciuri de light pe contul principal SkyEbola - ca recapitulare la ceea ce am învăţat - şi ce să vezi win8 albastru/mov în respectivele lucrări/teze.

Share this post


Link to post

Ca o completare, nu-ti recomand 30x zoom. L-am folosit foarte mult si in final am renuntat la el. De ce? Iti reduce enorm campul vizual.

Daca nu joci cu un mouse cu bila, n-ai nevoie de 30x zoom.

Share this post


Link to post

Zoom-ul default din joc este optim pt. orice distanta de tragere (2x/4x/8x). Orice peste iti limiteaza situational awareness-ul si implicit iti incetineste jocul/mobilitatea/viteza de reactie. Ideal, in zoom NU se intra pe Mouse Scroll ci pe buton (Shift default); idem se iese. Rolul rotitei e pt. a-ti ajusta zoom-ul in functie de distanta de lupta. Atat. La un nivel ridicat de competivitate majoritatea loviturilor se dau snapshot sau semi-snapshot, lucru practic imposibil daca intri in zoom pe scroll. Autoaim-ul se foloseste pt. pastrarea unei dispersii reduse pe tinta vizata - se da release cu o fractiune de sec inainte de shot si se tinteste weakspot (track/lowerplate/cupola) apoi se repune autoaim-ul. 

 

Multe alte tips&tricks, personal tutoring, tehnici de scout, how to tank etc. in curand pe pagina noastra de facebuci:  https://www.facebook.com/LegendWoTAcademy

  • Upvote 4

Share this post


Link to post

Eu incerc sa folosesc extra-zoom-ul dat de moduri intr-o singura situatie: de exemplu, am o padure/palc de boscheti in fata, iar un tanc inamic iese si trage de dupa o piatra, din spatele padurii; stiind sigur ca o sa mai iasa sa traga din exact acelasi loc, pot sa dau blind-shot-uri acolo, dar nu o pot face optim cu zoom-ul by default al jocului, deoarece iti trebuie mai mult de 8x zoom, astfel incat sa faci "transparenta" padurea din fata ta, astfel incat sa tragi cu precizie blind shot-ul...

Si da, se poate considera un fel de cheat...

 

Pe langa asta, am observat ca daca joci cu minimap-ul marit x2 si stai tot timpul cu un ochi pe el, ai suficient situational awareness chiar daca esti in sniper mod...

 

Cele mentionate mai sus sunt valabile in random-uri, unde vrei sa joci decent cu o badoaca de bere langa tine.

 

La un nivel mai profesionist (ex: ligile profesioniste ESL), detaliile mentionate de HonorX (Tyden Durler) sunt cele care fac diferenta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...