Jump to content
♛MachineXtech♛

7 Sfaturi ca sa iti pastrezi contul pe trackere private

Recommended Posts

Recent am devenit si eu utilizator al protocolului bittorrent, m-am ales cu o invitatie pe un tracker privat insa pana “m-am acomodat” mi-am dat seama ca am facut cateva greseli, care s-ar putea sa duca la inchiderea contului din cauza ratiei. De aceea m-am gandit sa va dau cateva idei care sa va ajute sa pastrati un cont pe un tracker privat. Incepatorilor le recomand sa parcurga mai intai partea cu explicatii, din a doua parte a articolului.

Cum imi pastrez contul pe tracker?

 

Bine de stiut este ca nu toate trackerele necesita autentificare, insa cele romanesti da. Sa vedem ce putem face ca sa ne pastram contul pe un tracker:

 

   Reguli si configurare. Cititi regulamentul si configurati programul cu care veti descarca conform cerintelor tracker-ului. Deactivati si DHT (o functie care permite localizarea swarm-urilor fara tracker, de ex in reteaua locala..) pentru ca nu veti putea monitoriza corect ratia torentelor. Prioritatea numarul 1 este ca ratia contului sa fie peste 1,5 (1+0,5 marja de eroare).

   Monitorizare transfer. Pentru inceput, descarcati doar torente freeleech (la acestea se contorieaza doar upload-ul nu si download-ul, sunt concepute pentru “reglarea” ratiei), si apoi monitorizati viteza de download si cea de upload. Observati care este rata de upload medie si calculati transferul pe ora (de ex pentru 50KB/s, intr-o ora puteti transfera 50x60x60=180000KB=175MB). Ceea ce inseamna ca daca trageti un fisier de 700MB, este nevoie de 4 ore de upload ca sa atingeti ratia 1 pentru acesta. Pentru o imagine de DVD sunt necesare circa 25 de ore..

   Stiind capacitatea de upload veti descarca in consecinta si nu va veti arunca la torrente foarte mari..

   Upload cu anticipare. Este bine de stiut ca nu veti uploada tot timpul, ci doar atunci cand cineva descarca torrentele pe care le gazduiti si voi. Inainte de a descarca un torent care nu este freeleech, asigurati-va ca ati facut upload inainte, astfel protejandu-va ratia cu anticipare. Concret, daca doriti sa descarcati un fisier de 700 MB, asigurati-va ratia facand inaintea descarcarii un upload de 700MB+.

   “Vitaminizarea” ratiei. Este indicat sa aveti niste torrente “populare” care sa regleze ratia in permanenta. Aceste torrente sunt in general freeleech si este bine sa le descarcati imediat ce apar, inainte sa se raspandeasca prea mult. Cu cat le descarcati mai repede, veti trimite apoi la cat mai multa lume, marindu-va ratia.

   Spatiu rezervat. Este de preferat sa aveti un spatiu pe hard disk rezervat pentru torrente (>50GB). Cu cat rata de upload este mai mica cu atat spatiul trebuie sa fie mai mare, pentru a va asigura “diversitate” de upload (daca viteza nu prea e..).

   Ratia 1/torent. Pastrati fiecare torrent activ pana cand isi atinge macar ratia 1. Acest lucru va asigura “supravietuirea” torrentelor. Puteti totusi scoate torrentul daca sunt mai mult de 5 seederi/torent, dar atentie la rata generala. Rata torentelor este importanta pentru durata de viata a acestora, iar rata contului este importanta pentru utilizarea in continuare a tracker-ului.

   Fiti corecti. Evitati folosirea de programelor de trisat, pentru ca in cele din urma veti fi detectati. Prin upload cu anticipare la torente freelech aveti ratia asigurata si nu are rost sa riscati.

 

Cateva explicatii..

 

..pentru cei care nu stiu prea multe despre ce este un torrent, tracker, seeder, leecher, peer sau ratia.

 

Bittorrent este un protocol P2P (peer to peer) pentru transmisia datelor ce se bazeaza pe “swarming” (impartirea datelor in mici pachete si oferirea lor spre descarcare) si “tracking” (coordonarea si gasirea swarm-urilor).

 

Participantii la “trafic” se numesc peers (semeni), cei care descarca (download) pachete se numesc leechers (lipitori) iar cei care trimit date (upload) se numesc seeders (cei ce ofera “samanta”). Ce este bine de stiut este ca leecherii chiar daca nu au terminat de descarcat un torent, pot deveni si ei seederi la randul lor.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...