Jump to content
♛MachineXtech♛

Eroare [Blue Screen] la instalarea Windows XP pe un sistem cu Windows Vista Pre-Instalat.

Recommended Posts

Zilele trecute am incercat sa instalez Windows XP SP2 pe un laptop Toshiba pe care l-am cumparat cu Windows Vista Home Premium pre-instalat. 

Am urmat pasii obisnuiti instalarii unui sistem Windows XP si totul  a decurs normal pana la un puct… sau…pana la un blue screen.. 

Black010.jpg

Ok… Am repetat procesul de instalare cu un alt CD pe care aveam o imagine cu Windows XP. M-am gandit ca este o eroare de hardware si am crezut ca este o problema cu CD-ul pe care am scris copia de Windows. Fals.

Blue screen-ul de mai sus apare pe sistemele desktop si pe laptop-urile care au HDD-uri din “noua generatie” si pentru care sistemul de operare Windows XP nu este compatibil. Nu are nicio legatura cu faptul ca acel laptop a venit cu Windows Vista pre-instalat.

 

Rezolvare eroare blue screen la instalarea Windows XP pe un sistem cu Windows Vista pre-instalat:

 

1. Restartati sistemul si intrati in BIOS. (Dupa restart, apasati tasta F2, Del sau ESC, pentru a intra in BIOS. Aceasta tasta difera de la un sistem la altul). Cei care au laptop-uri Toshiba A300 1QE, trebuie sa apese tasta F2 ca sa intre in BIOS.

 

2. Dupa ce intrati in BIOS, mergeti in tab-ul Advanced -> navigati cu “sageata-jos” pana la optiunea SATA Controller Mode.

 

3. Daca apasati Enter pe SATA Controller Mode, o sa observati ca in meniul care se deschide aveti doua optiuni: AHCI si Compatibility. Setati SATA Controller Mode: Compatibility si salvati setarile inainte sa parasiti BIOS-ul (F10 – Save and Exit). 

Black032.jpg

Dupa ce terminati pasul 3. reluati instalarea de WindowsXP.

Noi ne-am lovit de problema asta pe un laptop Toshiba Satellite A300 1QE, iar tutorialul de mai sus a dat rezultate ;)

Share this post


Link to post

Eu cred ca e de vina si versiunea de BIOS (cu setarile by default aferente). Ai incercat mai intai un update la BIOS, ca mai apoi sa incerci instalarea XP-ului fara a fi nevoit sa modifici parametri de BIOS?

Share this post


Link to post

Problema ca asta am avut din cauza unei placi video,in cele din urma ca prin minune placa sia revenit  :lol: PC-ul meu are cam 6 ani de batranete ,nu as face update la bios .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...