Jump to content
Awa

Muzeul Militar - T 72 si P-125 prototip

Recommended Posts

Au iesit la lumina! T72 si P-125 in sfarsit pentru public! (partea a I-a)

IMG_0281.jpg

Scoase in lume dupa ani de tinut la secret, aproape uitate, faimosul T72 si controversatul P-125 (proiect 125) romanesc au fost aduse la Muzeul Militar National"Regele Ferdinand".

   Suntem primii care le prezentam coafate si barbierite, spreiate si frumoase, in toata splendoarea lor.

   Pregatim o poveste ampla cu aceste doua piese de valoare, dar mai ales cu faimosul proiect romanesc inchis dupa 90,P-125.

   Va mai dam doar trei poze cu ele, restul...maine,cu completarile de rigoare.

   Multe felicitari Muzeului,Ministerului Apararii ,UMBucuresti si voluntarilor care s-au ocupat de salvarea lor, mai ales a piesei de mare valoare romanesti!

IMG_0348.jpg

Share this post


Link to post

Au iesit la lumina! T72 si P-125 in sfarsit pentru public! (partea a II-a) INEDIT! Primele fotografii cu interiorul tancului romanesc P-125!

 

Da, astazi s-a implinit si acest vis!

   In sfarsit putem prezenta secretul cel mai secret
IN PREMIERA ABSOLUTA: sistemul de conducere a focului si a tancului, sistemul de ochire,de incarcare al tunului, etc si amd!!!

   Piesele sunt PERFECT functionale, personalul de la UMB unde au fost stocate muncind voluntar pentru a le aduce in aceasta stare.

   Multe felicitari domnilor! 

   Astazi restauratorii au analizat interiorul celor doua piese pentru a trece la lucru si in aceasta parte.

   Cu aceasta ocazie avem acces la -poate-cele mai interesante si asteptate fotografii cu P-125: acelea de interior.

   Ei bine, cu aceasta ocazie mi s-a confirmat si ceea ce era o enigma maxima, controversa totala, informatie devenita mit:MOTORUL !!!!

   Nu am cum sa vi-l arat acuma, dar va povestesc mai jos, printre fotografiile cu interiorul.

 

25ll0dm.JPG

1uttl44.JPG

0e4q4hv.JPG

1xukaxv.JPG

2ezechn.JPG

  La capitolul motor povestile au fost foarte exotice de-a lungul timpului, culminand si statutand cu ideea ca planurile sale au fost "furate" cu valiza diplomatica din Vest, fiind de fapt inspirat de motorul de "Leopard !"...

   Ei bine, nu doar ca cei care nu au habar pot fabula asa ceva, dar efectiv acesta nu are nici o legatura cu "Leo"!

3jkdgfh.JPG .

   Si dupa cum va spuneam, eu fiind foarte interesat de conceptia acestuia si avand informatii de la oameni abilitati care chiar s-au ocupat de proiect si cunoscand si activitatea fabricii "Malaxa/UMB/23August/Faur" de-a lungul istoriei, stiind despre licentele motoarelor "Maybach" (ulterior preluata aceasta firma de catre"MTU") cumparate in anii 60-70 legal...cunoscand si motoarele in sine, folosite la locomotivele fabricate la "23 August" ori pe navele romanesti sau...statice pentru diverse aplicatii industriale, am inceput sa fac legatura...

   Si da, a fost dezvoltat dintr-un astfel de motor , dar modificat radical, de catre INMT (Institutul National pentru Motoare Termice).

   Detalii constructive o sa va dau altadata, este important pentru

05unqdz.JPG .

cei care duc mai departe povesti aiuristice sa inteleaga faptul ca intradevar Romania a avut si are oameni de mare valoare, care cu resurse putine si multa inteligenta a realizat ceea ce multora li se pare imposibil atunci ca si acum.

   Si o dovada extraordinara este intregul tanc P-125 care vazandu-l dovedeste cat se poate de clar ca si mitul ca ar fi fost copiat dupa T72 Ural este o poveste de adormit copii!

   Nu oameni buni...ESTE DIFERIT! Altfel gandit si realizat...Ca este inspirat la turela-repet:inspirat!- si...sistemul de incarcare automata copiat...restul este alta mancare de peste.

   Vom discuta mai mult despre aceste aspecte in partea a treia ,acum va rog sa vedeti fotografiile si sa le dati click pentru marire.

25ll0dm.JPG .

   Specific: interiorul se va restaura curand, asa ca nu luati in tragic fotografiile.Arata mai bine decat la T72 care are un istoric al indelungatei folosiri in spate.

*nemotoujours*

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...