Jump to content
Yndy_

Informatii generale Faceit.com

Recommended Posts

 • Moderator

Au trecut doua luni de cand FaceIt a inceput turneele de WOT si ce se poate spune este ca numarul si frecventa acestora este mai mare decat la ESL.

As vrea sa scriu ce am inteles eu din FaceIt-WOT, insa voi scrie din experienta personala, daca gresesc, va rog sa ma corectati.

1. Play a Game/QuickPlay

Oricine poate incepe sa joace prin intermediul Faceit cu aceasta optiune. Veti fi intrebati pentru ce ladder jucati, daca aveti echipa, un grup de prieteni sau sunteti singuri si veti fi adaugati in coada. Luptele sunt 7vs7 pe 3 tiere diferite 6-8-10. cu totalul de puncte 40-54-68 - cred ca ar trebui sa stiti ce inseamna. Exista o procedura functionala de a confirma echipa si de a alege harta, apoi meciul apare ca Special Battle in WOT pe serverul EU1.

Acest QuickPlay seamana cu un Random/Team Battle/SH, in anumite momente sunt echipe foarte bune, organizate cu TS, alteori sunt 7 oameni adunati la intamplare. Evident ca in meciuri directe primii castiga de obicei. A fost o perioada cand mai toti adversarii mei erau echipe foarte bune, de verzi, albastri si mov, dar alteori erau portocalii, galbeni, verzi din clanuri diferite, care nu se coordonau intre ei.

2. Ladders.

Cand alegeti QuickPlay/Play in FaceIt, sunteti intrebati pentru ce ladder vreti sa jucati. Exista ladder zilnic, ladder lunar, si ladder-e de event. Jucand random, in caz de victorie castigati puncte, iar clasamentul este dat de totalul jucatorilor ordonati dupa punctele acumulate.

Ladder-ul zilnic si lunar au 10-20 de premii fiecare dar acestea sunt consistente 300-3000 F, free premium FaceIt

Ladder-ele de event au de obicei 500 de premii, insa majoritatea sunt mici, de 25-50F, iar marele premiu este chiar mare (Type 59/2500g etc).

Pe langa aceste laddere FREE exista si laddere pentru suporteri/premium. Nu stiu exact cum functioneaza ca n-am incercat premium-ul din FaceIt.

3. Turnee

In turnee trebuie sa-ti faci o echipa, nu esti adaugat in echipe la intamplare. Turneele au ca si format 1vs1, 3vs3, la tier 6,8 sau 10, precum si formatele clasice 7/54, 7/68. Acestea sunt programate cu ore fixe si tabeluri eliminatorii. Sunt pana la 15 turnee in fiecare zi si se desfasoara intre orele 18-24. Turneele sunt de trei feluri: FREE, SUPPORTER si PREMIUM. Cele FREE sunt deschise tuturor, cele SUPPORTER sunt limitate pentru ce care nu platesc la ~4/luna, iar cele PREMIUM sunt exclusiv pentru cei care platesc.

Turneele au un numar limita de participanti, iar cele FREE de multe ori sunt pline, trebuie sa prindeti rezervare din timp. Insa este si check-in inainte de meci si daca echipele nu dau check-in exista un fel de late-entry. Premiile sunt pentru primele 8-16 locuri si sunt intre 50-3000 F per echipa.

Turneele SUPPORTER si PREMIUM au premii mai mari si mai putini participanti. Atentie insa, posibil sa fie echipe mai bune, daca tot platesc abonament FaceIt, care porneste de la 2 eur pe luna de persoana.

4. Magazin si moneda

Moneda FaceIt este F (noi ii spunem forint :) ). La shop aceasta se poate schimba in premii care variaza de la gold WOT, tancuri premium, tastaturi, tricouri, etc. Cursul de schimb faa de gold si fata de leu, variaza in functie de premiu, in esenta daca ai putini F, totul este scump, daca ai mai multi, poti lua lucruri mai ieftine. Un tanc tier 8 premium costa 32000 F, dar 1000g costa 6000 F.

5. Activitate

Fiind relativ activ pe FaceIt poti castiga F zilnic, eu am strans 3000 in doua luni, dar fara cont premium si fara sa ma agit in fiecare zi, se poate strange si dublu daca exista timp si chiar si mai mult, daca platesti abonament.

Cam atat pana acum, va astept cu comentarii, o sa mai adaug si eu, dar acum mi-e prea somn... zzz

 

 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to post
 • Membru Activ
Citat

Fiind relativ activ pe FaceIt poti castiga F zilnic, eu am strans 3000 in doua luni, dar fara cont premium si fara sa ma agit in fiecare zi, se poate strange si dublu daca exista timp si chiar si mai mult, daca platesti abonament.

La un schimb de 6000  FaceIt  = 1000 gold, de departe e mai rentabil ESL pentru gold. Pentru alte premii in afara de gold e indicat  FaceI, totusi e foarte mult de munca pentru respectivele premii. Nu cred ca mai e timp de cw si sh :).

Link to post
 • Moderator
On 10/10/2016 at 8:05 AM, Bogdan Carp said:

La un schimb de 6000  FaceIt  = 1000 gold, de departe e mai rentabil ESL pentru gold. Pentru alte premii in afara de gold e indicat  FaceI, totusi e foarte mult de munca pentru respectivele premii. Nu cred ca mai e timp de cw si sh :).

M-am uitat la magazin si produsele mai scumpe sunt cele mai rentabile, adica 1000 gold = 6000 F, dar 2500 gold este numai 10000F, 5500 gold = 19000F, iar 10000 gold = 30000F. La cel mai scump pachet, pretul este la jumatate per unitate de gold fata de cel mai ieftin.

Problema este ca pe masura ce ajung tot mai multi sa cumpere un anume pachet, el dispare din shop, iar cand revine, revine cu un pret mai mare. Deci este foarte probabil ca pana sa ajung eu la 10000F (4 luni in ritmul asta), pretul la pachetul de 2500 gold sa creasca.

Link to post
 • Content Creator

Am vazut si eu nebunia asta cu FaceIt desi nu mai sunt de ceva vreme activ in fenomenul wot. Chiar merita munca asta de sisif pt gold? Nu se castiga mai mult si mai usor jucand cw? Intreb si eu. Nu stiu cum mai e cw acum. Mi se pare cumva ca Faceit distrage atentia jucatorilor de la cw unde se castiga gold sigur.

Link to post
 • Content Creator

Acum am dat si eu pe harta si mi-a picat fata cand am vazut zeci, sute de provincii cu 380 gold la tier 10. Si pt astea mai trebuie sa joci si stronghold ca nebunul. Atunci pot spune

let's faceit is so little gold on global map.

 • Upvote 1
Link to post
 • Moderator
Acum 5 ore, alekx a spus:

Acum am dat si eu pe harta si mi-a picat fata cand am vazut zeci, sute de provincii cu 380 gold la tier 10. Si pt astea mai trebuie sa joci si stronghold ca nebunul. Atunci pot spune

let's faceit is so little gold on global map.

Aparent asa e dar sunt cam aceleasi cacaturi .

Au pus teritoriile cu incomme mic pe harta pentru a face clanurile bune care activeaza de obicei la tier 10 sa nu mai acume harta si ..atit  . WG favorizeaza astfel clanurile mai mici care pana acum nu prea aveau ce face la tier 10 .

Pe de alta parte acum ai misiuni individuale per clan cu gold intre 500-2000 daca faci taskurile , plus gold la finalul campaniei in functie de cum se claseaza clanul ca si pozitie .Din taskuri poti face 4000 gold /zi 

 

Cu vechea harta jocul la tier 10 dupa prima saptamana devenea static , clanurile bune farmau gold in blana si nimeni nu indraznea sa ii deranjeze ..acum e alt ceva .

 

Overall cred ca sistemul actual este mai bun .

Edited by Awa
 • Upvote 2
Link to post
 • Membru Activ
Citat

Overall cred ca sistemul actual este mai bun .

Si in opinia mea sistemul actual este cel mai reusit.

Legat de ESL si Faceit .

La ESL se farmeaza per jucator 1.500 gold pe saptamana, la un nivel mediu (participarea in 4 cupe: WoT 5on5 Yolo Cup#tier 8, WoT 7on7 High Caliber Cup # tier 10, Go4WoT Europe Cup#tier 10 si WoT 5on5 Yolo Cup#tier 8  ), premiu care de altfel intra in cont intr-o saptamana. Astfel intr-o luna un jucator primeste 6.000 gold, lucru care este echivalent in Faceit cu 8 luni (conform lui Yndy_  2.500 gold are un pret de 10.000 F, care se strang in 4 luni).

 

Inca odata, cand e vorba de gold, ESL de departe e mai vantajos decat Faceit. Cand vorbim de alte premii, Faceit este castigator datorita faptului ca ESl nu dispune in oferta de premiile respective.

 

 

Link to post
 • Moderator

Aveti idee unde scrie cum se stabileste levelul la FaceIT?

M-am lamurit ca are legatura cu win-rate-ul si probabil cu numarul de meciuri jucate, m-am lamurit si ca se schimba lunar, dar vad useri cu diferente de 10% in win rate care au acelasi level.

As fi curios si ce meciuri se iau in calcul la level, eu am mai intrat in meciuri de 7vs7, in care eram singur contra 6, evident eu sperand ca nici ei n-au oameni. Banuiesc ca faptele astea imi tin levelul la minim.

Si tot legat de level, aveti idee daca il ia in considerare matchmaking-ul in vreun fel? Adica ei se lauda ca au un machmaking diferit de WG, dar cum este influentat de level?

Link to post
 • Moderator

Am stat mai mult zilele astea pe Faceit, as zice ca se pot face usor 200F/zi si se ajunge la 400-500/persoana, daca e un grup de jucatori peste medie. Nu spun de jucatorii foarte buni, ca ei sunt in alta liga.

Asta ar insemna in echivalent gold 250-1000 gold/saptamana, cu un timp investit ceva mai mare decat cel pentru ESL. Echivalentul in gold este intr-un interval mai mare pentru ca depinde de rabdarea fiecaruia de a ajunge la pachetele scumpe de pe FaceIt care au valoare mai mare in gold.

Cu cont supporter inteleg ca sumele se cam dubleaza, iar cu permium ... n-am vorbit cu useri care au premium. Oricum este o idee cel putin interesanta ca cineva in loc sa cumpere cont premium cu 10 euro/luna, sa dea 3 lire/luna la FaceIt si isi ia cont premium schimband F contra gold.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...