Jump to content
Nece

Concurs: Cel mai frumos Brad de Craciun! (II)

Recommended Posts

hAk6vAz.png

Bradul de Crăciun este mult mai mult decât tradiție, este parte esenţială a sărbătorii Crăciunului! Pentru foarte mulți dintre noi împodobitul bradului s-a transformat din tradiţie în pasiune. Astfel, cu puțină pricepere, dar și dăruire, poate ieși o adevărată operă de artă.

 

Anul acesta arată-le tuturor cât de frumos este bradul tău! WoTRomania.ro te premiază cu GOLD!

 

Ce trebuie să faci?

 

Like si share(PUBLIC) la postarea de pe facebook. (Ca sa afle si prietenii tai)

Între 20 şi 31 decembrie 2016, așteptăm o fotografie , proprietate personală, cu bradul de Crăciun, caruia sa-i atasati o foaie pe care scrie WoTRomania.ro sau Craciun WoTRomania.ro + numele din joc, iar apoi sa atasati poza in acest topic.

Lasa numele tau de pe facebook in postarea in care atasezi poza (exemplu: Poza brad, FB: Andrei Popescu) (Ca sa verificam daca ai dat share public la postare.)

 

Ce poţi câştiga?

 

Locul I - 2.500 GOLD

Locul al II lea - 1.500 GOLD

Locul al III lea - 1000 GOLD

 

În 2 ianuarie anunțăm câștigătorii!

*Premiile se acorda in maxim 5 zile de la inchiderea concursului.

 

Notă: Fotografia trebuie să ilustreze bradul tău din casa, caruia sa-i atasati o foaie pe care scrie WoTRomania.ro sau Craciun WoTRomania.ro + numele din joc, orice fotografie copiată de pe internet va fi automat exclusă din concurs. Nu acceptăm în concurs nici fotografiile cu brazi împodobiți în centrele comerciale, sedii de firmă, sau de pe străzile orașului. Un participant poate înscrie în concurs un singur brăduţ de Crăciun.

ATENTIE: Tinand cont ca mai multe persoane au trimis poze editate (unul dintre ei chiar a recunoscut dupa ce i-am editat postarea si am spus ca e descalificat), se vor cere mai multe poze pentru verificarea autenticitatii bradului, inainte de inmanarea premiului. Ca o recomandare in plus, este indicat postarea a cel putin 2 POZE cu bradul (pentru evitarea suspiciunilor)

 

Exemplu:

Nume facebook/FB: Ionel Bufnita

SDS.jpg

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Stie cineva cum e cu Craciunul? Cine? De unde? Ce sarbatorim de fapt si de ce in arealul unde ne-am nascut? De ce si cum de ne spunem crestin - ortodoxi? Doar impodobim bradul? De ce nu altceva? Un stejar sau un cactus? Cine are un raspuns competent are si o "ciocolata" de la mine. Parol!

Share this post


Link to post

O tradiție importantă asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun.

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu.

Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice, iar cu timpul acest obicei a intrat și în tradiția creștină.

În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

Bradul de Crăciun era împodobit, la început, cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la ornarea acestuia cu fel si fel de minunății, printre care: globulețele de sticlă, beteala, bomboanele de ciocolată, instalațiile luminoase, etc

Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Pe lângă bradul de Crăciun, creștinii ornează și așa numitele coronițe de Crăciun, agățate pe ușile de la intrare simbolizează sănătate și noroc, iar forma rotundă a acestora reprezintă veșnicia dragostei care nu piere niciodată.

Craciun fericit !

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...