Jump to content
SirMullich

Probleme cu placa de baza

Recommended Posts

Am primit o placă de bază pe care era montat procesorul și coolerul iar când am încercat să îi fac proba pornește pt. 3-4 secunde,se oprește și reporneste din nou,ca o buclă.

I-am scos coolerul, procesorul și același fenomen.De scurt nu poate fi vorba pt. că se alimentează.

Aveți idee despre cauze? Mulțumesc!

Share this post


Link to post

In mod normal, cand scoti ceva de placa si o alimentezi ar trebuii sa auzi un ,,puit",in momentul ala inseamna ca placa nu are nimic, dar iti arata ca functioneaza, da-ne mai multe detalii, cumva ai trecut de la intel pe amd dar cu aceeasi sursa? Poate fi si sursa,ce sursa ai,ce putere in wati,găseşte una mai puternica la un prieten si fa alta proba, uitate pe placa atent sa nu ai vreun condensator prajit, se vede cu ochiul liber daca e prajit,poate fi orice,da-ne mai multe detalii. 

Share this post


Link to post

Ideea sta in felul urmator ( lucrez in IT ) : 

1) Scoate placa de baza din carcasa si pune-o pe un prosop / covor etc. conecteaza sursa la ea si vezi ca la pinii de pornire trebuie sa ai pw + - atinge acolo cu o surubelnita mica dreapta si da-i pornire si vezi daca iti porneste asa . 

2) Incearca cu o alta sursa sa o pornesti . 

3) referitor la ce a spus @haua26 incearca sa scoti ramii de pe ea sa lasi procesorul pus si coolerul si vezi daca iti piuie ( daca ai desigur si speaker-ul conectat 

4) Referitor la scurt si alimentare te inseli . O placa de baza poate sa iti porneasca si sa stea aprinsa dar sa nu iti dea imagine ( circuit intrerupt ) sau cum patesti tu sa iti dea curent 3 - 4 sec si sa se opreasca ( circuit intrerupt ) . 

 

 

Share this post


Link to post

Banuiesc ca sursa era mai puternica,cati rami ai, daca ai doua bucati,scoate unul si ramaii cu unul pe care il bagi si in celalalt slot, la fel si cu celălalt,intelegi tu, fa rost de alt ram si incearca, dar sa fie compatibil cu placa de baza. 

Apropo da-ne o configuratie exactă la toate componentele,chiar si la ce ai avut inainte, din ce ai zis tu reiese ca placa de baza ai primit-o doar cu procesor pe ea, rami avea sau i-ai luat de pe PC tau si i'ai pus, sunt compatibili cu placa de baza, ii suporta? 

Zi-ne tot ca sa te putem ajuta. 

Edited by haua26

Share this post


Link to post

Placa de bază e un gigabyte P67A-UD4,ddr3/procesorul e un I5 compatibil cu placa/16 Gb ramul,2 plăcuțe×8Gb funcționali pe altă placă gigabyte/sursa e de 500.

Toate piesele sunt testate pe altă placă și sunt funcționale.

Placa mi-a fost adusă prin curierat,e posibil și de la manipulare să fie nefuncțională?

Ramii erau funcționali pe ea înainte deci nu sunt ei problema...

 

Share this post


Link to post

Daca ai luat-o noua, returnez-o, daca e second hand,e problema. 

Revin,din ce am citit multi s-au plans de restarturile prea dese,bios-ul e updatat?Vad ca e o placa cam veche si e posibil sa necesite un update al bios-ului.

Edited by haua26

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...