Jump to content
Sign in to follow this  
RARES

SAu 40 (IV, TD, Franţa) – ACE Tanker

Recommended Posts

Una din liniile de TD preferate de mine în acest joc este linia franceză! Antitancurile franceze au tunuri foarte puternice, adică exact ceea ce ai nevoie la un distrugător de tancuri! Cu toate acestea, paradoxal aş putea spune, găseşti foarte rar în joc aceste TD-uri! Jucătorii, în majoritatea lor, preferă alte blindate, iar TD-urile franceze rămân pe nedrept undeva în „rezervă”…

shot_034-2.jpg

Astăzi vom verifica împreună, în luptă, TD-ul francez de tier 4, Somua Sau 40! Până aici, linia franceză a propus două TD-uri mai ciudate, aş zice. La tier 2 e FT AC, iar la 3, “piticotul” UE 57. Aici, însă, la tier 4, ai parte deja de o experienţă extrem de intensă şi provocatoare la bordul acestui prototip inspirat de celebrul tanc francez Somua S35!

shot_035-1.jpg

Sau 40 este un vehicul greoi… Blindaj subţirel (36 mm faţă, 35 mm lateral şi spate), greutate 25 tone, se mişcă încet (viteză maximă 37 km/h), are o „căciulă” mare deasupra fapt care îl dezavantajează în luptele de aproape… Aparent o grămadă de defecte! Avantajul cu care vine, însă, Sau40 este tunul excelent de 105 mm, „AC court mle. 1934 S”! Gândiţi-vă… Suntem la tier 4 şi SAu 40 trage cu proiectile explozive de 105 mm care provoacă daune de peste 400/lovitură! Puterea de penetrare nu e foarte mare (53 mm), dar pentru bătăliile de tier 4 este arhisuficientă! Practic, majoritatea tancurilor de tier 3 şi 4 pot fi distruse dintr-o singură lovitură, plus faptul că proiectilul exploziv provoacă daune însemnate (şi „critical”!) oricărui tip de tanc, indiferent de blindaj! Sincer, ador TD-ul ăsta pentru puterea sa de foc!

shot_033-2.jpg

Pentru a-i mai compensa din „defecte”, am instalat pe Sau 40 ventilaţia pentru echipaj şi arcuri îmbunătăţite, pentru întarirea suspensiilor. De asemenea, blindatul este vopsit în culori de camuflaj şi are montată plasa de camuflaj. În aceste condiţii vă invit într-o lupta de tier 5, pe harta „ABBEY”!

shot_001-3.jpg

În mod normal, pe această hartă, TD-urile au două variante de poziţionare. În apropierea bazei, în apărare, sau pe coloana 8, pe malul râului, pentru a bloca înaintarea tancurilor grele care de obicei vin pe acolo. Eu, având un tanc mai puţin manevrabil, ştiind că nu-mi voi putea permite să mă repoziţionez rapid, aleg să rămân în apropierea bazei, cu tunul orientat pe strada care vine pe centrul hărţii. Inamicul, având la dispoziţie vreo şase tancuri rapide de tier 3, va încerca, cu siguranţă, să forţeze înaintarea pe centru, aşa că eu aş putea, eventual, să blochez această parte cu forţa tunului meu. Sau aş putea măcar încerca… 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...