Jump to content
Sign in to follow this  
RARES

Ikv 103 (V, TD, Suedia) vânătorul de tancuri

Recommended Posts

Revin azi la noua linie suedeză de antitancuri, o linie pe care evoluează muţi jucători datorită marilor reduceri oferite în luna decembrie. După ce am vorbit cu altă ocazie despre TD-ul de tier 4, Sav m/43, azi ne oprim la cel de tier 5, Ikv 103!

shot_007-1.jpg

Am văzut deja exprimate multe păreri despre acest TD. Unele extrem de critice, altele foarte favorabile! O să vă prezint, pe scurt, argumentele fiecărei părţi…

shot_006-1.jpg

Ikv 103 e un TD care loveşte mortal cu tunul său de excepţie, de 10,5 cm, la fel ca predecesorul său de tier 4. Trage doar cu proiectile HEAT, penetrează 120 mm şi dă daune de 300/lovitură! Chiar dacă încarcă greu, abia la 11 secunde, fiecare lovitură care „intră” este una care poate distruge pe loc adversarii pe care Ikv 103 îi întâlneşte (de tier 3, 4 şi chiar 5). Partea nasoală e dată de blindaj! Doar 18 mm în faţă, 7 mm pe lateral (!!!) şi 12 mm în spate! Te apără de… mitraliere, dar cum în WoT nu este infanterie, putem spune că practic TD-ul acesta nu are blindaj! Asta, pentru unii, îl face extrem de dificil de jucat, ceea ce justifică oarecum criticile. E complicat să te duelezi cu cineva când ştii din start că şansele tale de a bloca vreo lovitură sunt egale cu zero! Pe de alta parte, însă, ştii că lovitura ta e mortală ceea ce-ţi oferă un anumit confort! În WoT, nimic nu se compară cu satisfacţia pe care o simţi când loveşti în plin, cu damage mare, un tanc inamic!

shot_004-1.jpg

Aşadar, cum jucăm Ikv-ul de cinci? Eu n-o sa spun „cum se joacă”, pentru că eu cred că jucătorul trebuie să-şi decidă singur stilul şi modul în care foloseşte un tanc. Nu este o reţetă sigură, absolut câştigătoare. Este însă o şansă ca jucând IKV 103 să trăieşti lupte superbe, în care să poţi influenţa categoric soarta bătăliei.

shot_008-1.jpg

Astăzi vom lupta pe harta Redshire – Contact, în echipe de tier 5…

shot_009-1.jpg

Nu sunt multe tancuri grele (trei la noi, patru la ei), dar decid sa mă duc pe stânga cât mai rapid (Ikv-ul meu prinde până la 60 km/h) şi să-l întâmpin acolo pe primul inamic care apare! Cu puţin noroc, aş putea să-l lovesc eu primul şi apoi să mă retrag schimbându-mi poziţia. Faptul că Ikv 103 se mişcă repede ajută mult să te repoziţionezi mereu, să nu stai mult în bătaia focului inamic!

shot_010-1.jpg

Ajung repede la E9 şi descopăr (aşa cum mă aşteptam) un „heavy” inamic, V.K. H de tier 5. Să-i spun “bună ziua”, să-l ignor? Sau să-l lovesc?…

Ma decid pentru ultima variantă! Trag perfect: 311 damage (aproape jumate din viaţa „greului” inamic!) şi rănitu’ se retrage! Cred că el ar fi preferat doar să-l salut!..

shot_011-1.jpg

Cobor şi eu din deal fără să fiu lovit. Am scăpat! De-acum, colegii care vin din spate în această zonă vor putea să-l omoare rapid pe VK H-ul ăsta, căci nu mai are multă viaţă. Asta e partea frumoasă a luptei cu un TD care are tun puternic. Ştii că inamicul lovit e ori mort, ori devine bolnav incurabil!

shot_012-1.jpg

Am coborât dealul şi mă întorc spre partea centrală a hărţii, unde primii inamici „atacă” steagul ce trebuie capturat. Am în vizor un alt tier 5, Panzer III/IV! Să văd dacă-l pot lovi şi pe ăsta? Bine, hai să văd!

shot_013-1.jpg

Lovit în plin: 339 damage!!! Suuuuper! Rămâne panzerul cu 67 hp.

shot_014-1.jpg

shot_015-1.jpg

Daaaaar… motorul îi arde şi tancul explodează! Pz. III/IV e distrus! No, ce ziceţi?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...