Jump to content
Sign in to follow this  
RARES

Tiger (P), în drumul către Maus

Recommended Posts

 

Linia care duce la celebrul tanc greu german de tier 10, MAUS, trece obligatoriu şi prin „greul” de tier 7, Tiger (P), o variantă puţin diferită de arhicunoscutul tanc Tiger, de asemenea un Heavy german de tier 7! În ce constă diferenţa principală între cele două tancuri Tiger? În primul rând, în blindaj! Tiger (P) are un blindaj mult mai gros pe partea din faţă a corpului său, 200 mm faţă de 100 cât are Tiger-ul normal. Aparent, această diferenţă ar oferi un avantaj variantei (P), dar plusul de blindaj aduce cu sine şi un important minus de mobilitate, Tiger-ul clasic fiind recunoscut (şi apreciat) pentru faptul că este totuşi extrem de manevrabil pentru un tanc greu!

shot_007-1.jpg

În WoT dezbaterea e veche şi fără o concluzie clară. Care e mai bun, Tiger sau Tiger (P)? Alegerea este a jucătorului. Preferă blindajul mai gros sau manevreabilitatea mai ridicată? Oricare ar fi alegerea, însă, jocul oferă posibilităţi de a performa cu ambele variante şi asta e o mare şansă frumoasă pentru pasionaţii de tancuri!

shot_006-1.jpg

Tunul la care ajungem pe ambele tancuri Tiger este celebrul tun german de 88 mm L/71, cu precizie foarte mare, penetrare bună (203 mm) şi damage mediu de 240/lovitură. La Tiger (P), înaintea luptei pe care am să v-o prezint, nu am montată a doua turelă, ceea ce-mi reduce HP-ul cu 100 de puncte, rămânând la 1.350 (după upgradare, Tiger P ajunge la 1.450 hp).

shot_008-1.jpg

Bătălia de azi o ducem pe harta „Pilsen”… Luptă de tier 8, raport 6-6 la tancuri grele… În mod clar, nu va fi o luptă uşoară!

shot_009-1.jpg

shot_002-1.jpg

shot_010-1-300x240.jpg

 

 

Am un tanc foarte bine blindat în faţă, aşadar mă voi duce într-un loc din care să pot trage aproximativ liniştit şi să scot totodată ”la bătaie” partea din faţă a tancului, ca sa pot respinge cu blindajul loviturile inamice… Am ales locul din spatele unei movile, la G3/F3…

 

shot_011-1-300x240.jpg

 

 

 

Un Tiger inamic iese de după o clădire, în depărtare! Omu’ nu se gândeşte cât de intens mă gândesc eu la el în clipa asta!

 

 

Îl prind cu o lovitură în plin: 248 damage şi şenila distrusă! Acum în mod sigur amândoi ne gândim la acelaşi lucru: apuc să-i mai dau una înainte s-o ia la fugă?

shot_013-1.jpg

 

shot_014-1.jpg

Tiger-ul aşteaptă, trage după mine, dar loveşte în pământ de ruşine. Îl înţeleg, s-a grăbit… Este şansa mea să-l mai lovesc o dată!

shot_015-1.jpg

A doua lovitură porneşte chiar când inamicul îşi termină de reparat şenila. Lovesc din nou în plin: 259 damage… Acum poate fugi liniştit! Sau, mă rog… vorba vine!

shot_016-1.jpg

… moment de gândire în care blochez cu blindajul (evident!) o lovitură de 240 din partea unui alt Tiger P apărut la colţul clădirii!

shot_017-1.jpg

shot_018-1-300x240.jpg

 

Mă retrag, încarc tunul şi revin ochind, nu-i aşa?, turela Tiger-ului P!

Nimeresc turela, 223 damage! Ştiu că exact asta va încerca să facă şi el cu mine, să-mi tragă în turelă, aşa că trebuie să mă mişc tot timpul în faţă-spate şi să încerc mereu să-i lovesc turela… Aşa îmi spun creierii mei (atunci când gândesc!) că trebuie procedat!

 

shot_019-1.jpg

shot_021-1-300x240.jpg

 

 

Tunul s-a încărcat, revin pe poziţia de lovire!

Inamic lovit, 256 daune! Eu sunt încă neatins, dar l-am penetrat de două ori pe rivalul meu. Deci, care va fii mai bun, Tiger P sau… Tiger P?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...