Jump to content
Sign in to follow this  
RARES

VK 30.01 D (VI, Mediu, Germania) – un sălbatic în “jungla” tancurilor

Recommended Posts

Revenim azi cu “Jurnalul de front” după o scurtă “vacanţă” forţată mai mult de chestiuni tehnice, dar şi de viaţa personală destul de plină în ultima perioadă. Cu toţii ştim cum e cu timpul pe care îl putem aloca jocului, nu? Şi totuşi, mai devreme sau mai târziu, ne vom găsi mereu timp pentru WoT, pentru încă o bătălie cu tancurile noastre dragi!

shot_004.jpg

Astăzi vorbim despre mediul german de tier 6, VK 30.01 D. Este unul din tancurile care mie mi s-a potrivit foarte bine. Poate tocmai de aceea am şi reuşit sa obţin pe acest tanc primul Mark (Însemn de Excelenţă)! Extrem de manevrabil, tun bun, VK D-ul meu face deseori ravagii pe câmpul de luptă.

shot_006.jpg

Are 770 HP şi o greutate de 33 tone. Blindajul nu este fabulos, doar 60-40-50 mm pe corp şi 80-45-45 la turelă, dar calitatea principală a VK-ului nu este rezistenţa la lovituri ci manevrabilitatea!

shot_005.jpg

Prinde o viteză de 60 km/h, asemeni unui Light de tier 6. Rază vizuală de 382 m şi un radio de tier IX (FuG 12) cu “bătaie” de 741 m, practic acoperind toată harta. Manevrabilitatea este excelent dublată de superbul tun german de 75 mmm L/70, cu o precizie foarte bună, penetrare suficientă pentru tier 6 (150 mm) şi daune aparent mici/lovitură (135 dmg), dar încarcă la 3,62 secunde, fapt care îl duce la 2.235 dpm (daune pe minut) una din cele mai ridicate rate de foc de la tier 6! Practic, tragi de două-trei ori până îţi răspunde inamicul cu un foc!

shot_007.jpg

Haideţi să vedem cu funcţionează această superbă “panteră” în condiţii de luptă! Intrăm într-o bătălie de tier 6, pe Siegfried Line, în apărare…

shot_010.jpg

Cei care aţi mai urmărit bătălii de-ale mele pe această hartă ştiţi deja că de regulă, la început, mă poziţionez în aşteptare undeva la F8, în spatele undei grămezi de moloz. Acolo ştiu că apar mereu tancuri inamice care vor să intre în oraş, iar eu pot să le primesc cu foc, fiind şi protejat oarecum…

shot_009.jpg

shot_011.jpg

Locul îmi oferă o şansă bună de a lovi chiar de câteva ori până să fiu şi eu lovit. Îl recomand celor mai puţin aventuroşi!

shot_012.jpg

Bine, nu recomand să dormiţi în timp ce aşteptaţi inamicul, aşa cum am făcut eu în primă fază, motiv pentru care un T67 mi-a trecut pe sub nas. Totuşi, până la urmă m-am trezit…

shot_013.jpg

Apare un KV-1S… Îmi place sa trag în KV-uri!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...