Jump to content
RARES

T-10 (Heavy, IX, URSS) – Asul greilor

Recommended Posts

Luptele de tier 8-9-10 rămân (părerea mea) cele mai intense, mai dramatice şi mai… interesante din acest joc! Tancurile de acest tier sunt (toate!) puternice, au tunuri foarte bune plus alte calităţi deosebite specifice fiecărei categorii. Se presupune, ,de asemenea, şi faptul că jucătorii sunt  toţi buni şi foarte buni pentru că trebuie ceva efort pentru a ajunge la aceste nivele ceea ce înseamnă, totuşi, măcar puţină experienţă adunată în timp!

shot_006.jpg

Astăzi revenim într-o asemenea luptă cu T-10, parte din drumul meu parcă nesfârşit spre IS-7.

shot_007.jpg

Recapitulez pe scurt principalele calităţi pe care tancul greu sovietic de tier IX, T-10, le oferă jucătorilor. În primul rând pot spune că este un tanc greu… mediu! Adică, are o viteză de 50 km/h (dată de un motor de 750 cp) ceea ce pentru un “Heavy” este extraordinar, trebuie să recunoaşteţi! Viteză la care se adaugă o foarte bună manevrabilitate! Cu T-10 te poţi strecura şi lupta în cele mai dificile condiţii deoarece tancul îţi permite să-l introduci (şi să-l scoţi) rapid în (din) luptă, să-l repoziţionezi etc. Blindajul deşi nu pare fabulos este totuşi de luat în seamă. Corpul tancului e protejat în faţă şi pe lateral de 120 mm blindaj, iar turela e o adevărată fortăreaţă, având 250 mm în faţă şi 201 pe lateral, plus o formă rotunjită care ajută enorm la blocarea loviturilor inamice. Adăugaţi la toate aceste calităţi un tun de tier 10, de 122 mm (M62-T2) cu penetrare de 258 mm şi damage/lovitură de 440 şi aveţi imaginea completă despre ce pericol poate fi pe câmpul de luptă un asemenea tanc!

shot_008.jpg

Dar hai să oprim descrierea şi să trecem la luptă! Intrăm pe harta Lakeville

shot_011.jpg

După cum puteţi vedea în imaginea de mai sus, doar 9 tancuri grele de tier 8 şi 9 am în echipa inamică! Va fi ceva de muncit pentru victorie!

shot_010.jpg

Pa aceasta hartă, daca ai în echipă un “Light” care avansează rapid pe centru îţi vor apărea imediat în vizor adversarii care fug spre oraş, astfel că, dacă ai noroc şi “skill” poţi sa nimereşti macar unu’… Am încercat si eu să trag după un light, dar nu mi-a reuşit figura…

shot_012.jpg

Am urmărit mai departe inamicii şi am prins un IS-6 cât sa-i dau un critical (în şenilă, cred)! Cam slăbuţ început de “meci”!

shot_013.jpg

Dau înapoi (ca să nu fiu la rândul meu descoperit), mă întorc şi pornesc uşor spre oraş. A trecut doar un minut jumate din luptă şi inamicii au deja 20% din bază cucerită!

shot_015.jpg

Bag viteză spre oraş… Un coleg cu tanc de tier 9 preferă să rămână ascuns într-un tufiş în spate.  Nu înţeleg stilul ăsta de joc! Inamicul cucereşte baza, se prefigurează o înfrângere, iar “tu” n-ai stres, stai ascuns în tufiş chiar lângă poziţia de start, adică unde nu vine nimeni acum! Asta e, hai să mă grăbesc! Baza cucerită 36%…

shot_016.jpg

Mă grăbesc de primesc concomitent două lovituri puternice! Una de la artilerie (155 dmg şi şenila distrusă) şi una de la Ru-251 (259 dmg). Zici că s-au înţeles să lovească în aceiaşi secundă! Bag repede repararea şenilei şi continui să fug…

shot_017.jpg

Am ajuns după primul deal, încă departe de oraş, dar cu echipajul revenit din şocul primit de la arty… 56% baza cucerită şi încă mai am drum lung!

shot_018.jpg

Trec de al doilea deal şi mă apropii de oraş când baza este cucerită deja 80%! Ce naiba se întâmplă? Abia au trecut două minute de joc, scorul e 1-1 şi pierdem deja lupta? Cred ca ar fi prima oară în WoT când mi s-ar întâmpla aşa ceva! Mă decid să mă arunc ca disperatu’ în cercul bazei şi eventual sa dau macar o lovitură care să oprească naibii cucerirea!

shot_019.jpg

Intru, în sfârşit, în oraş. Cineva a redus punctele de cucerire a bazei. Nu mai trebuie să joc în disperare. Hai sa fiu calculat! În faţa mea un coleg cu IS-3 se luptă cu un T-10. N-am poziţie bună de tragere, dar îi ochesc deocamdată şenila…

shot_020.jpg

I-o distrug cu o lovitură, făra să-i dau damage, însă. Nu-i bai, acum mă voi apropia de el să-i dau lovitura decisivă. T-10 este deja ciuruit bine de colegi!

shot_021.jpg

Vin pe stânga şi mă aşez în poziţia perfecta de tragere…

shot_022.jpg

Trag şi-l distrug! Ultima viaţa, 396 hp, i-am luat-o cu o lovitură. Avantaj pentru tunul meu bun!

Share this post


Link to post

T-10 imi trezeste amintiri placute. E un tanc de exceptie. Acest tanc mi-a adus 2.500 gold de la WG pentru Best replay of the week:

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...