Jump to content
Ciombelete

Prastia

Recommended Posts

 • Content Creator

Salut! De curand am redescoperit o pasiune din copilarie: trasul cu prastia :)

Daca pe vremea lui Ceasca imi faceam singur prastii din cauciuc de la camerele de masini - acum am descoperit ca exista pe piata o oferta extreme de diversificata de modele de prastii.  numa cand ma gandesc la cate zile de pedeapsa mi-am luat de la tata, ca ma parau vecinii ca iar le-am gaurit geamurile :) > off... ce vremuri.. da erau ieftine geamurile. era maxim 20-25 de lei. Imi placea sa iau la tinta mai ales pe alea din ghetoul din spatele blocurilor de pe Stefan Cel Mare..

Acuma cred ca am trecul la alt nivel. Adica nu mai sparg geamuri ca e scumpe rau si se lasa cu dosare penale. Da imi place sa trag la tinta.

Proiectilele - cele mai periculoase sunt bilele de rulment din otel. In primul rand datorita faptului ca ricoseaza. Am vazut flmulet pe net unde o bila de rulment I-a sarit la ala inapoi direct in cap din ricoseu si a fost cat pe ce sa il trimita pe lumea ailalta, deci nu e de glumit.

Cele mai bune - bilele turnate de plumb. Alea macar nu ricoseaza la fel ca alea de otel. Plus ca is mai grele, transmit mai multa energie cinetica la tinta si isi pastreaza traiectoria mai mult decat cele de otel

Partea naspa e ca bilele is scumpe. Dai pe 100 de bile cat dai pe prastie. Iar la o sedinta de tragere, 100 de bile se duc in mai putin de juma de ora.

La noi in tara nu am vazut cluburi de tragatori cu prastia. In Anglia de ex cred ca e sport recunoscut la nivel national. La nivel mondial am inteles ca exista chiar si campionat pe categorii de varsta.

Mai e cineva pasionat?

 • Upvote 1
Link to post
 • Super Moderator

Ala care trage cu tunul = tunar ( artilerist, servant..etc)

Ala care trage cu arcul = arcas

Ala care arunca cu lancea = lancier

Ala care trage cu pistolul = pistolar

Am asa o curiozitate..cum se numesc aia care trag cu prastia ?

 • Haha 1
Link to post
 • Content Creator

Am primit bilele!!!! Oho-ho!!! vreme buna- cer cu soare - hai cu prastia la plimbare !!!! Am redenumit prastia " Pacificatorul de cartier " > se vor bucura vecinii :)

Poate ajung la sterile de la ora 5

 

 

Link to post
 • Super Moderator

Stiri : un mafiot de cartier , cunoscut sub porecla de Ciombelete a fost prins in flagrant pe cand cerea taxa de protectie oamenilor, amenintadu-i cu o prastie . De asemenea sunt serioase suspiciuni ca ar fi colaborat cu unele magazine de profil  termopan sau clasic, primind bani de la patronii acestiora in schimbul spargerii geamurilor prin oras. Interlopul se folosea de o prastie semiprofesionala, facuta din clasicul elastic de chiloti tetra si pietricele de rau sau bile de rulment. Conform surselor, totul a pornit de la o reglare de conturi intre clanul Ciombelete si clanul copiilor cu mingii din cartier, cei din urma simtindu-si afacerile amenintate, geamgii preferand metodele lui Ciombelete, care lucra mai curat si putea sa le sparga de la distanta. Ciombelete ar fi acaparat piata spargatorilor de geamuri prin solicitarea unor beneficii mai mici: se multumea cu un borcan de boilies sau un set de ace de pescuit chinezesti..uneori si cu o bucata de mamaliga cu usturoi si aroma de capsuni.

 • Haha 4
 • Upvote 1
Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...