Sari la conținut

Recommended Posts

 EBRC Jaguar  (French: Engin Blindé de Reconnaissance et de Combat; English: "Armored Reconnaissance and Combat Vehicle") este un vehicul francez de recunoaștere și luptă blindat, care va înlocui VCAC-ul armatei franceze (HOT missiles equipped VABs), AMX 10 RC și ERC 90 Sagaie vehicule de recunoaștere și de susținere a incendiilor.

Imagini pentru ebrc jaguar

Istorie

În conformitate cu Cartea albă a Apărării Armatei franceze 2020, intenționează să-și retragă vehiculele AMX 10 RC și ERC 90 Sagaie începând cu anul 2020 și să le înlocuiască cu până la 250 de bucăți dintr-un nou vehicul de recunoaștere blindată. Un consorțiu de firme Nexter, Thales și Renault Trucks Defense a fost format pentru a dezvolta și produce noul vehicul. Același consorțiu construiește, de asemenea, vehiculul blindat VBMR Griffon pentru armata franceză, care împarte 70% din componentele sale cu Jaguar-ul EBRC.

La 6 decembrie 2014, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a anunțat că livrările vor începe în 2020, iar în aprilie 2017 a fost comandată o primă tranșă de 20 de jaguari și 319 de grifoni.  În total, armata franceză dorește să cumpere 248 EBRC Jaguar.

La 22 iunie 2017, cabinetul belgian a aprobat un plan de achiziționare a 60 de vehicule Jaguar și 417 de vehicule Griffon pentru 1,1 miliarde de euro. Vehiculele vor înlocui vehiculele blindate Piranha IIIC ale Armatei belgiene, vehiculele de recunoaștere Pandur I și vehiculele de mobilitate Dingo 2 pentru infanterie. Acordul include piese de schimb și echipamente de comunicații sigure și livrări sunt planificate să înceapă în 2025. 

  Design

Consorțiul care construiește "Griffon" și "Jaguar" este obligat contractual să mențină prețul pe Jaguar sub 1 milion de euro, deci vehiculele se bazează pe un șasiu comercial de șasiu de 6 × 6 și utilizează motoare comerciale standard pentru camioane. Motoarele au fost adaptate pentru a utiliza o gamă mai largă de combustibil. Jaguar are un sistem de suprapresiune pentru a menține suprapresiunea constantă în compartimentul de trupe blindate pentru a-l proteja împotriva amenințărilor chimice, biologice și radiologice. Pentru servicii în climă caldă, Jaguar este dotat cu aer condiționat.

Vehiculul este construit cu protecția împotriva armurii STANAG 4569 Level 4, oferindu-i apărarea împotriva rondelelor de străpungere a armelor 14,5 × 114 mm, a arbuștilor de artilerie de 155 mm și a exploziilor de mină de 10 kg (22 lb). [5] Aparatele de protecție electronice includ dispozitivul de blocare activă al grupului Thales Group Barage pentru combaterea IED-urilor, două seturi de sisteme de alertă de avertizare a rachetelor Antares, un sistem de blocare activă TDA Armements și un localizator de arme Metravib Pilar V. [1]

Arma primară a lui Jaguar, montată într-o turelă cu doi bărbați, este tunul CTA International CT40 cu muniție de 40 mm fără foc, cu o rată de foc de 200 de runde pe minut și un interval maxim de 1.500 de metri. Două rachete ghidate anti-tanc MMP sunt montate la lansatorul turelei cu două reîncărcări stocate în interior. [1] De asemenea, are o mitralieră de la distanță de 7,62 mm, montat pe vârful turelei și opt grenade de fum. Jaguar își poate ridica tunul de 45 ° în sus, permițându-i să tragă pe ținte aeriene.

EBRC Jaguar
Type Reconnaissance vehicle
Place of origin France
Service history
In service 2020 -
Used by France, Belgium
Production history
Manufacturer Nexter, Thales, Arquus
Unit cost €1 million/vehicle
Produced 2020 -
Specifications
Weight 25 tonnes
Crew 3 (Commander + Driver + Gunner)

Armour 14.5 mm resistant
Main
armament
CTA CT40 40 mm cannon
Secondary
armament
7.62mm machine gun
MMP ATGM
Engine 500 hp[1]
Suspension 6 wheel drive
Operational
range
800 km (500 mi)[1]
Speed 90 km/h (56 mph)[1]

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×