Home | Ghiduri si tutoriale | Ghid incepatori: despre clasele de tancuri

Ghid incepatori: despre clasele de tancuri

Va prezentam un mic ghid, care este de folos oricarui incepator de World of Tanks.

Acest mic ghid ne este prezentat de Zamolxis_RO, care face parte din echipa WoTRomania.

Avand in vedere ca esti incepator, o sa-ti spun unele chestii:
1. Joaca neaparat tutorialul jocului, iar daca vrei sa intri in amanunte citeste acest site:
Din tutorial si site-ul mentionat mai sus, daca le parcurgi pe amandoua, garantat o sa gasesti raspunsuri la toate intrebarile tale.

2. Folosesti sau nu cont premium?
Daca DA, atunci te poti gandi sa urci pana la nivelul 10.
Daca NU, atunci te poti gandi sa urci pana la nivelul 7. Tancurile de nivel 8, 9 si 10 sunt “proiectate” de creatorii jocului doar pentru utilizatorii de cont premium.
Mai pe scurt, daca joci cu tancuri de nivel 8, 9 si 10 cu un cont standard, iesi pe minus cu creditele in 99% din batalii, iar asta te va duce la faliment foarte repede, fiind fortat sa joci cu tancurile de nivel 1-7.

 

3. Exista in joc 5 mari clase de tancuri:

  • Light Tank: sunt tancurile cu care se face “scout” (detectarea inamicilor pentru echipa ta). Rolul acestora este strict de a descoperi pozitiile inamicilor, de a te infiltra in liniile lor si de a omori artileriile inamice.

 

  • Medium Tank: sunt cele mai versatile tancuri din joc si sunt preferatele jucatorilor profesionisti. Rolul lor principal este de tanc de suport, dar ocazional pot fi folosite ca “scout” sau “brawler” (tanc pentru prima linie de bataie).

 

  • Heavy Tank: sunt tancurile pentru “brawling” (prima linie de bataie). Rolul acestora este strict de bataie in prima linie. Ocazional pot fi folosite ca si tanc de suport sau pentru “snipe”, dar nu este recomandat.

 

  • Tank Destroyer: sunt tancurile pentru “sniping”. Rolul lor principal este de a sta in spate, camuflate prin tufisuri si de a face suport de la distanta. Ocazional pot fi folosite ca si tancuri suport pentru tancurile grele.

 

  • SPG (artilery): sunt… artilerii 🙂 . Rolul lor principal este de a face suport tuturor tancurilor de la o distanta sigura fata de liniile inamice. Ele NU pot fi folosite ca altceva. Principalul lor inamic sunt tancurile “scout”.

4. Ma repet: tutorialul jocului si acest site.

 

PS: Pentru mai multe discutii, va asteptam la noi pe forum .

Bafta!

 

 

Zamolxis_RO

2014-04-26