Home | Ghiduri si tutoriale | Informatii tancuri premium tier 8

Informatii tancuri premium tier 8

Acum o sa spun ceva si de restul tancurilor premium de t8. JT88, FCM50t, Type59, SuperPershing, IS6, KV5, T-34-3 si 112.

Toate aceste tancuri au un MM redus (denumit si Special MM sau Prefered MM). Asta inseamna ca vor ajunge doar in meciuri de t8 si t9. Evident tunurile lor au o penetrare slaba sau moderata cu munitia AP. Munitia APCR sau HEAT (premium ammo) desi are valori de pentrare destul de ridicate va scadea creditele castigate la sfarsitul luptei. Atentie, daca jucati intr-un pluton va sugerez sa faceti o combinatie de tancuri premium listate mai sus. Daca cineva din pluton alege sa joace cu Lowe, T34 sau alt tanc non-premium de t8 aveti sansa sa ajungeti in meciuri de t10.

 

  JT88: Are un tun cu penetrare decenta 203/237 AP/APCR si damage mediu 240. Ca si la Lowe este recomandat sa ascundeti “burtica” acestui tanc-destroyer. Partea superioara este extrem de greu de penetrat de tunurile existente pe tancurile de t8, 250 mm armura putand fi penetrate doar de T34, munitie premium si evident tancurile de t9 care inevitabil vor aparea in unele lupte. Ca echipament recomand Rammer, ventilation si Binocs. Tancul are o mobilitate destul de redusa, mai slaba ca aceea a tancului Lowe.

 

 FCM50t Are un tun cu penetrare buna 212/259 AP/APCR si damage mediu 240. Are o mobilitate foarte buna si poate fi folosit pe post de medium tanc. Armura este practic inexistenta si in special turela este e vulnerabila fiind destul de usor penetrata frontal sau in mantlet. Echipament: Rammer, vertical stabilizer si al treilea la alegere ventilation sau optics. Evitati sa fiti prea aproape de inamic. Un tanc cu profil mai mic (IS3, type59) poate parca lateral langa voi si in acest caz va fi greu sa trageti in el pentru ca isi expune doar turela care este greu de penetrat.

 

 

 Type 59 Tunul are o penetrare decenta 181/241 AP/APCR si damage mediu 250. Mobilitate buna, armura buna. Nu are o rezerva prea mare de munitie, doar 34 de proiectile (mi s-a intamplat personal sa raman fara in cateva jocuri). Echipament: rammer, vertical stabilizer si al treilea poate fi ventilation, optics sau wet-ammo rack. Din pacate tancul nu mai este disponibil sa fie cumparat in joc si este doar folosit ca premiu la diferite competitii organizate de WG.

Pe serverul WOT din China este si o varianta speciala denumita Type59G (G de la Gold) care primeste dublu de credite si experienta fata de type59 normal care este intalnit pe celelalte servere. Din pacate nu il vom putea achizitiona niciodata (sau ce putin asa sustin cei de la WG)

 

 

 Super Pershing Tunul are o penetrare de 170/258 AP/APCR si damage mediu 240. Penetrarea poate fi insuficienta pentru munitia AP dar munitia APCR este mai mult decat suficienta pentru a penetra frontal tancuri de t9. Este un tanc destul de lent in acelerare desi daca coborati un deal vezi ajunge usor la 40/45 Km/h. Daca jucati in pluton si unul din coechipieri joaca cu FCM sau type59 acesta va poate impinge tancul pentru a va ajuta sa ajungeti mai repede intr-o pozitie de unde sa atacati inamicii. In 8.8 armura va fi modificata putin dar consider ca nu este un impediment major pentru tanc din moment ce tancurile de t9 si T34 aveau mari sanse de a penetra acea portiunea oricum in inainte de patch-ul 8.6. Echipament: rammer, ventilation, vertical stabilizer.

 

 

 

  IS6 Tunul are penetrare de 175/217 AP/APCR si damage mediu 390. Din moment ce este un tanc greu penetrarea cu AP este insuficienta in majoritatea cazurilor cand te vei lupta frontal cu alte tancuri grele de t8. Daca folosesti APCR este posibil sa nu faci profit mare, dar daca nu ai prea multe ricoseuri vei face destul cat sa fii multumit. Cu siguranta tunul este defectul major al acestui tanc si nu atat valorile de penetrare reduse cat timpul destul de mare de tintire a acestuia (3,4 secunde). Ca echipament: rammer, vertical stabilizer si gun laying drive sau ventilation. Armura este foarte buna, proiectilele ricosand de pe tanc cand te astepti mai putin (mai ales cand esti cel care trage in IS6). Un punct destul de vulnerabil este mantlet-ul care poate fi penetrat de tancuri grele de t8 cu penetrare de peste 220. Tancul are o mobilitate decenta. Evident foarte bun pentru a creste abilitatile echipajelor de la alte tancuri grele rusesti.

 

 

 

 KV5 Penetrare pentru tun de 167/219 AP/APCR si damage mediu 300. La fel ca si la IS6 tunul cu munitie AP are penetrare insuficienta pentru dueluri frontale cu alte tancuri grele si in majoritatea cazurilor este nevoie de APCR. Tancul are niste puncte vulnerabile in partea frontala care sunt turela in care sta radioman si turela comandantului. Daca puteti gasi un loc (mai ales in harti cu cladiri indestructibile) unde sa ascundeti turela radiomanului atunci inamicului ii va fi greu sa va penetreze in cupola comandanturlui mai ales daca miscati tancul inainte si inapoi cat timp reincarcati. Alt stil de joc ar fi acela folosit de tancuri grele ca Maus, VK4502P sau 215b care au turela in partea din spate a tancului. Asta se face intorcand tancul si avand armura din spate lipita de un perete expuse vir fi doar turela si armura laterala care fiind la un unghi extrem fata de inamic va cauza ricoseuri. Mobilitatea este ceva mai redusa ca la IS6 dar as spune ca este pe deplin compensata numarul de hipoints disponibil pentru acest tanc. Ca echipament: rammer, vertical stabilizer si ventilation. Se poate renunta la ventilation si sa folositi binocs pentru a compensa faptul ca tancul are un viewrange destul de modest pentru t8 (350m). Din pacate tancul nu mai este disponibil pentru a fi cumparat in joc ci doar prin Gift shop si deobicei apare in perioada sarbatorilor de iarna.

 

 

 T-34-3 Penetrarea tunului de 122mm este de 175/250 AP/HEAT si damage mediu 390. Este un tanc medium nou chinezesc. Va fi implementat in 8.8, desi initial se pare ca va fi vandut doar in Gift Shop si nu in joc. Dupa cele cateva jocuri care le-am facut cu acest tanc pe test server 8.8 mi se pare un tanc destul de slab. Am sa il compar direct cu type 59. Are mai putina armura atat frontal si lateral pe hull cat si frontal pe turela, este mai lent (acceleratie si viteza maxima) iar gun depression este inexistent. Tunul este comparabil cu cel de pe IS6 ca acuratete (0,46), aim time (3,4 secunde) si are un reload de aproximativ 13-14 secunde (in 8.8 majoritatea modurilor nu functioneaza inclusiv reload timer-ul care il foloseam eu), diferita fiind doar penetrarea munitiei premium care este de 250. Cadenta de tragere listata in joc este de 4,17 proiectile pe minut. Din pacate aceasta munitie premium este foarte scumpa (5600 credite pentru un proiectil). Singurul lucru la care acest tanc poate fi bun este antrenarea echipajului de tancuri medii chinezesti pentru cei care au asa ceva si nu detin un type 59. Pentru grind de credite nu consider acest tanc folositor. Echipament: rammer, ventilation, vertical stabilizer. Nu am avut probleme cu ammo-rackul dar se poate folosi wet-ammo-rack sau chiar gun laying drive in loc de ventilation.

 

 

 112 Penetrarea tunului de 122mm este de 175/250 AP/HEAT si damage mediu 390. Este exact acelasi tun folosit de T-34-3. La fel ca si T-34-3 va fi disponibil doar in Gift Shop initial, iar apoi existand mari sanse sa poata fi cumparat si in joc cu un pret de aproximativ 12.000 gold. Este un tanc cu o armura fronala excelenta si cu o turela care va fi foarte greu de penetrat chiar si de catre tancuri de t9, singurele parti frontale vulnerabile fiind “LFP – lower front plate” si cupolele comandantului si reloadarului. Chiar daca este considerat un tanc greu are o mobilitate excelenta apropiata de aceea a tancului mediu T-34-3. Tunul este identic cu cel de la T-34-3, cadenta de tragere fiind putin mai buna insa (4,55 proiectile pe minut). Echipament: rammer, gun laying drive, vertical stabilizer. Desi consider ca acest tanc este extraordinar (in varianta in care este acum pe 8.8 test server) abilitatea de a produce credite va fi destul de limitata datorita proiectilelor HEAT extrem de scumpe (5600 de credite pentru 1 proiectil) si din cauza ca proiectilele AP nu au o penentrare suficienta pentru lupta frontala cu majoritatea tancurilor grele pe care tancul 112 le va intalni in lupta.

2014-12-16