Home | Stiri tancuri | Interviu cu Yasuhiro Kawashima!

Interviu cu Yasuhiro Kawashima!

Salutare! De curând, am realizat un interviu cu Yasuhiro Kawashima, o persoană cu o poziție foarte importantă în cadrul companiei Wargaming și m-am gândit să îl împărtășesc cu voi și pe acest site că nu strică să mai aflați câte ceva.

Overheat: Bună ziua și bine ați venit pe Overheat.ro. Vă mulțumim că ați acceptat invitația noastră la interviu.

Yasuhiro Kawashima: Cu plăcere! Este o mare onoare pentru mine!

OVH: Ce ne puteți spune despre dumneavoastră și munca pe care o faceți? De asemenea, cred că cititorii noștri ar dori să afle cum v-ați început cariera. Ce ne puteți împărtăși?

YK: Numele meu este Yasuhiro Kawashima și ocup pozițiile de Head of Producers în Asia și Country Manager pentru biroul japonez din Tokyo. Mi-am început cariera în industria jocurilor video acum 30 de ani! Atunci eram doar un game tester și mă ocupam de testarea jocurilor RPG de pe Nintendo “Famicon”.

În urmă cu 20 de ani am creat primul meu joc pe PlayStation. Era un joc de strategie de tip modern-warfare. Din păcate se adresa doar pieței din Japonia.

De asemenea, am un mare interes pentru tot ce ține de domeniul militar. La slujba precedentă mă ocupam de un simulator aviatic online.

Când Wargaming plănuia să se extindă pe piața din Japonia m-au contactat pe mine. Am fost foarte norocos! 🙂

OVH: Ce tancuri preferate aveți? Dar tech tree-uri?

YK: Tancul meu favorit este … Jagdpanther!! Când i-am văzut poza prima oară am fost șocat!! Ce formă foarte tare avea! Al doilea tanc ar fi Hetzer!! E kawaii!! În concluzie, îmi place tech tree-ul German. Fiecare tanc este unic și foarte tare.

OVH: Care este episodul dumneavoastră preferat din Girls und Panzer? Dar personajul preferat?

YK: Personajul meu preferat din Girls und Panzer este … Katyusha, Катюша. Spiritul ei competitiv este foarte puternic, dar nu poate să facă nimic fără Nonna. E foarte simpatică.

Când vine vorba de episod preferat, am două de fapt: episoadele 8 și 9, în care este prezentat liceul Pravda.

OVH: Cum a fost primit jocul World of Warships de către jucătorii din Japonia, mai ales că a intrat de curând în Open Beta?

YK: Japonia are o cultură navală foarte bogată și cu tradiție! Până acum am primit feedback foarte pozitiv din partea fanilor japonezi.

OVH: Cu ce credeți că vă diferențiați față de celelalte comunități de World of Tanks? Dar de World of Warships?

YK: Comunitatea de World of Warships este mai tânără decât cea de World of Tanks. La tancuri se discută în principal despre strategii sau tactici.

În cazul World of Warships jucătorii sunt interesați mai mult de navele din joc. Comunitatea le apreciază și discută cu multă pasiune despre ele și istoria acestora.

OVH: Ținând cont că Girls und Panzer este un mare succes în regiunea voastră credeți că vom vedea o prezență mai mare a brand-ului și pe piața europeană?

YK: E o întrebare bună. Girls und Panzer are o poveste foarte bună. Nu este doar un anime cu fete. Sper ca GuP să fie apreciat și de piața europeană.

OVH: Credeți că vom vedea pe viitor și o serie anime Girls und Kriegsschiff (Warship)?

YK: Există un astfel de anime. Se numește “Arpeggio of Blue Steel” și noi colaborăm deja cu producătorii acestuia.

OVH: Când credeți că va avea loc rework-ul la artilerii? Pe baza căror aspecte veți face schimbările?
OVH: Ce se mai aude de suportul multicore?
OVH: Am văzut că în curând va fi implementat tech tree-ul cehoslovac. Care vor fi următoarele țări pe listă? Ce informații ne puteți împărtăși despre tech tree-ul românesc?

YK: Mi-aș fi dorit să răspund la cele 3 întrebări cu cea mai mare plăcere, dar din păcate în filialele din Asia nu se regăsesc departamente de producție și nu vreau să vă ofer informații eronate care să vă facă speranțe false.

Totuși, vă asigur în totalitate că noi ținem cont de părerea fiecărui jucător și încercăm să ne îmbunătățim serviciile constant.

OVH: Ce planuri de viitor aveți pentru World of Tanks?

YK: Planul meu pentru acest an este să fac tancurile japoneze cunoscute în toate regiunile. Înainte nu erau chiar așa de faimoase. De asemenea, ne vom concentra eforturile și pe creșterea satisfacției jucătorilor. Este un obiectiv prioritar pentru Wargaming.

OVH: Doriți să transmiteți ceva cititorilor noștri?

YK: Și eu am fost un jucător de World of Tanks ca și voi, iar acum fac parte din companie unde îmi dau toată silința să vă ofer conținut de care să vă bucurați.

Astăzi, pot auzi gândurile fanilor dintr-o țară foarte îndepărtată, România. E o mare plăcere pentru mine!! Chiar dacă este o distanță fizică considerabilă între România și Japonia, gândurile noastre nu cunosc granițe.

Din păcate nu am fost în România până în acest moment, dar acum chiar vreau să vizitez această țară frumoasă!

OVH: Vă mulțumim mult pentru timpul acordat. Vă dorim succes în continuare.

YK: Plăcerea a fost de partea mea!

 

Sursa: [Overheat.ro]

Autor: Pompiliu-Ion Popescu a.k.a Schultz

2015-09-19