Home | Stiri tancuri | [Interviu] Mircea Preduţ – World of tanks

[Interviu] Mircea Preduţ – World of tanks

Eu sunt o persoană cu foarte multă răbdare, dar în ultima vreme chiar a ajuns să mi se acrească de fandoselile şi aerele unor clanuri sau jucători, care se dau “di granda” şi se cred buricele pământului, iar când încerci să le ceri un sfat, te fac cu ou şi cu oţet fiindcă le-ai jignit intelectul lor suprem şi skill-ul de invidiat cu întrebarea ta de “tomată”.

De asemenea, mă deranjează foarte mult lipsa de coordonare între clanuri, dar şi jucătorii români. Dacă vreţi ca WG să ne acorde mai multă atenţie, eu zic să punem mâna şi să fim mai uniţi şi mai modeşti, că nu vă cad galoanele de pe umeri şi să nu vă aud cu chestii gen “Dar clanurile nu pot să se coordoneze fiindcă sunt rivale”. Această rivalitate ar trebui să fie valabilă doar în timpul meciurilor, dar să fie una civilizată şi de bun gust.

Scopul principal este să vă gândiţi la binele şi prosperitatea comunităţii World of Tanks din România. Totuşi, ca să nu ziceţi voi că imi filează becul de la “Sixth sense“, m-am gândit să îl invit la un interviu pe Mircea Preduţ, comandant în clanul FOCA. Nu vă faceţi griji, nu e reclamă pentru clanul respectiv. Lectură placută.

WoTRomânia: Salut şi bine ai venit pe WoT România. Îţi mulţumim că ai acceptat invitaţia noastră la interviu.

Mircea Preduţ: Salutare şi bine v-am găsit… merci de invitaţie.

WoTRo: Ce ne poţi spune despre tine şi munca pe care o faci? De asemenea, cred că cititorii noştri ar dori să afle cum a început pasiunea pentru World of Tanks. Ce ne poţi împărtăşi?

MP: Păi nu multe… am o slujbă destul de plictisitoare care nu cred că atrage atenţia foarte mult… sunt pompier. 😀

Pasiunea pentru WoT… a fost cândva la începuturi când un coleg de-al meu mă tot bătea la cap să jucam CS cu tancuri (aşa îi zicea el)… l-am refuzat ceva timp până când am zis să incerc şi aşa m-a luat valul… însă pasiunea s-a dus de ceva timp şi a rămas comunitatea formată între timp… sunt totuşi 3 ani şi 6 luni de când joc WoT şi 3 ani şi 3 luni de când conduc FOCA 😉

WoTRo: Am înţeles că de curând a avut loc o întâlnire anuală a clanurilor. Ne poţi da mai multe detalii despre aceasta?

MP: Nu a fost o întâlnire a clanurilor, ci o întâlnire FOCA la care au participat şi colegii din D1BS… din ce ştiu suntem cam singurii care fac treburi de genul ăsta în viaţa de zi cu zi…

Ideea a venit anul trecut când i-am intrebat pe colegii mei de clan ce cred despre asta şi o parte dintre ei au fost de acord să facem o Întâlnire naţională FOCA. Asa că m-am apucat de organizat… mi-a fost destul de usor pentru că sunt şi membru clubopel.com şi am văzut de la prietenii Marius Gerber (MariusGmG – Opel Fest Moldova) şi Liviu Brata (libra – Felix Opel) cum se face şi ce presupune treaba asta…

Ne-am pus la discuţii cu toţi din clan şi am hotarât să facem întâlnirea în centrul ţării, din moment ce avem membrii din toată ţara şi din afară, sa fie cât mai uşor de ajuns pentru toată lumea.

Anul trecut am fost la Sâmbăta de Sus în judetul Braşov şi ne-am strans cam 18 persoane (cu tot cu familii), iar anul acesta am fost la Raşinari în judeţul Sibiu şi ne-am strâns 27 de persoane, unde am socializat, ne-am distrat şi cum nu puteam să uitam cum ne-am cunoscut am dat şi cateva plutoane live. 😀

Trebuia să fim mai mulţi anul acesta, dar 2 colegi au avut probleme… unul trebuia să vină din Franţa si a avut probleme pe drum cu maşina (vedoov)… iar celălalt a avut mult de treabă.

Participanţi anul asta au fost:

FOCA: UnIKuL, MG_34, scooterus, paracalu, jalestino, kinetix, stefanita, Jean71, lucky_torreto, uzunu, mishu23, iar ripdajacker si Drakkex au preferat comoditatea cortului si au fost vecini de cort J.

D1BS: fetter, makena, drmarin, clickclikb00m, vvampst3ru, alcorr, catalinri si rappin. (majoritatea veniti sambata)

Perioada a fost 20-24.08.2014, iar gazde ne-au fost proprietarii Pensiunii Nabarog care au avut grijă ca în fiecare seară sa fim îndulciţi, iar duminică dimineaţa ne-au facut o ciorbă acră să ne revenim înainte de plecarea spre case.

Daca o mai facem şi la anul ăn mod sigur tot acolo o să mergem. De asemenea, în perioada respectivă am prins şi Festivalul brânzei şi ţuicii care are loc în fiecare an în Răşinari unde bineînţeles că am fost prezenţi cu toţii J. 😀

WoTRo: Ce părere ai despre situaţia actuală a clanurilor din România? Dar despre suportul Wargaming faţă de jucătorii români?

MP: Clanurile din România ar trebui să işi dea mai mult interesul să facă tot posibilul să colaboreze în tot ce priveşte WoT… antrenamente, clan wars şi diverse competiţii şi să mai lase din orgolii că nu toţi s-au născut învăţaţi… dar din pacate toţi suntem cocoşi şi aşa reuşim să rămânem dezbinaţi.

Suportul WG faţă de jucătorii români este egal cu 0. Poate şi din cauza faptului că suntem prea dezbinaţi… dar eu nu am văzut în altă parte ca o comunitate de mărimea noastră să fie atât de ignorată, dată la o parte şi pe alocuri dispreţuită cum suntem noi.

WoTRo: Cum crezi că ar trebui să fie comandantul de clan ideal şi membrii acestuia?

MP: Aici vorbim de clanul ideal per total… pentru că ştim foarte bine cu toţii că, comandantul de clan fără membrii este egal cu 0… însă acel comandant dacă reuşeşte să fie liant între membrii clanului şi să ii motiveze îndeajuns să lucreze toţi ca unul şi-a făcut treaba.

Membrii însă, cum ziceam şi mai sus, trebuie să mai lase din orgolii… am văzut că e o mare problemă treaba asta… cel puţin în clanurile RO.

WoTRo: Cum vezi starea actuală a jocului? Ai schimba sau adăuga ceva?

MP: Consider că jocul a intrat într-o linie descendentă. Şi asta doar din cauza WG care a promis multe la început şi a făcut puţine pentru joc şi comunităţi.

Sunt mai multe lucruri ce trebuiesc adăugate şi schimbate… harta la clan wars a devenit neîncăpătoare pentru câte clanuri sunt, atât de trâmbiţatul multi core support, camuflajul reparat să nu mai dispara tancul în câmp deschis în conditiile în care e în view range, tancurile overpowered şi lista poate continua… cum ziceam… sunt multe… mult prea multe şi noi deja nu mai jucăm pentru joc… jucăm pentru comunitatea existentă şi pentru oamenii alături de care am pierdut zile şi nopţi întregi pe TS.

WoTRo: Care tancuri româneşti crezi că s-ar potrivi în Tech Tree-ul European?

MP: În condiţiile în care majoritatea tancurilor româneşti dupa al doilea “răzbel” mondial au fost de fabricaţie sovietică nu sunt prea multe… cred însă că un loc ar merita Mareşalul şi eventual Tacam T-38, iar TR85M1 “Bizonul” este de generaţie mult prea nouă.

WoTRo: Ce crezi că ar trebui să facem pentru a fi mai “vizibili” pe harta sporturilor electronice?

MP: Să avem organizatori nepărtinitori în organizaţiile de eSports de la noi din ţară, evenimente bine puse la punct şi organizate şi încă odată să fim mai uniţi şi mai puţini cocoşi (orgolioşi).

WoTRo: Tu cum ai proceda dacă ar fi cazul să încerci să uneşti clanurile româneşti?

MP: În primul rând cu vorba bună, multă comunicare şi un singur om care să ia deciziile… deja dacă sunt prea mulţi cu putere decizională se întârzie prea mult şi lumea începe să iţi piardă răbdarea şi încrederea.

WoTRo: Doreşti să transmiţi ceva cititorilor noştri?

MP:Multă baftă şi dacă vreţi să ne cunoaşteţi, FOCA şi D1BS au întâlniri lunare în Bucureşti unde toţi cei ce vor să participe sunt bineveniţi.

WoTRo: Mulţumesc pentru timpul acordat. Vă dorim succes în continuare.

MP:Şi noi vă mulţumim.

 

 

Autor: Schultz

Sursa: Overheat.ro

2014-10-23

2 comments

  1. este amuzant ceea ce spui ca esti unul dintre cei care nu vrei colaborari cu romanii, plus alte inexactitati in interviul tau

  2. uitati-va in africa cum romanii se inteleg