Home | Stiri tancuri | Jurnal de front | T-10 (IX, Heavy, URSS) rege pe câmpul de luptă

T-10 (IX, Heavy, URSS) rege pe câmpul de luptă

Pentru prima oară, am descărcat şi eu Test Server-ul! Voiam, în primul rând, să verific tancul de zece, IS-7. Pentru că e primul tier 10 spre care mă îndrept luptând acum cu tierul 9, T-10… Şi voiam să văd, vorba aia, dacă „merită”! Şi da, merită!

 

Jucând puţin pe Test Server IS-7 mi-a venit aşa o poftă de el că m-am şi întors „nervos” la T-10 să mai adun ceva experienţă! Dar eu am încă drum lung de parcurs cu nouă-le meu, întrucât nu am reuşit încă nici să-l upgradez complet, darămite să adun experienţa şi banii necesari pentru a cumpăra IS-7!

Pe T-10 am reuşit, însă, să pun componentele cele mai importante. A doua turelă, cea care vine cu un blindaj superior, de 250 mm în faţă, 201 pe lateral şi 90 în spate. Şi care îmi deschide o rază vizuală de 400 m. Apoi, ultimul tun, M62-T2, de 122 mm, tun de tier 10, care va fi valabil ulterior şi pe tancurile IS-4 şi ST-I. Penetrează 258 cu proiectil perforant (440 damage/lovitură) şi 340 cu HEAT. Încarcă la 11,8 secunde, ceea ce duce la o medie de 2.239 damage/minut. Am instalat şi radioul de tier 10, R-113, care îmi dă semnal la peste 700 m distanţă. Mai am de muncit pentru suspensii şi motor, în total vreo 50.000 experienţă, din care am adunată aproape jumătate… Deci, cum spuneam, încă mult de lucru!

Lupta pe care v-o prezint azi m-a pus top tier! Singurul de IX în echipă, restul de 8 şi 7. Asta mă face să mă simt un pic ciudat, dar şi bine! J E o ocazie să exploatez la maxim potenţialul de luptă al excelentului T-10, un tanc greu sovietic de tier 9, dar de nota 10! Inamicii au şi ei doar un Tier 9 în echipă, o Skoda T 50.

 

Harta Redshire…

Pe harta asta confruntarea greilor se face, evident, la E0-F0. Într-acolo mă voi îndrepta şi eu la început

Mai mulţi colegi cu tancuri grele se îndreaptă în aceiaşi direcţie… Arătăm ca o armată invadatoare 🙂

Mă opresc în aşteptare, în timp ce harta este plină deja de puncte roşii… Oi fii eu top tier, dar proiectilele nu ştiu de respect, aşa că mai bine să fiu prevăzător.

Un 110 inamic apare singur în frontul nostru. Nu ştiu la ce s-o fii gândit de a venit el aşa, singurel, la bătaie! Mi se întâmpla şi mie înainte… Îmi puneam în cap sa mă duc într-un loc, apoi acolo mergeam şi de eram singur în zonă. Şi muream aşa cum o sa moara şi ăsta imediat… Nu de alta, dar mă pregătesc să dau în el!

Ies de după stâncă şi trag: 467 damage! Asta înseamnă un tun bun! Dau cam o sută daune în plus/lovitură faţă de tunul anterior, care e şi pe IS-3.

110-le se retrage în timp ce este lovit din toate părţile de colegii mei. Mă duc peste el şi sper să-l prind cu ultima lovitură! Cum spuneam, joci singur, mori sigur!

Lovesc decisiv: tancul 110 e mort! Perfect început de luptă pentru mine! Şi abia m-am încălzit!

În dreapta mea, un JPanther inamic ciuruit tot încearcă să scape. S-a rătăcit şi ăsta în haiducie! Nu înţeleg de ce ăştia cu TD-uri atacă în prima linie, când ei ar trebui sa fie sprijin, în spate! Dar nu-i problemă, eu sunt aici, pe fază!

Lovitură decisivă şi TD-ul german e distrus! Nici n-a început bine lupta şi deja am distrus doi inamici! Adevăru-i că ăştia doi s-au aruncat cam ca aiurea în luptă, nu au mers organizat, ca noi! Şi în 110, şi în JPanther au tras mai mulţi colegi şi asta a făcut distrugerea lor mai uşoară. Asta se întâmplă atunci când ştii că poţi face sute de lupte într-o zi! Nu mai pui aşa preţ pe fiecare luptă! Dă-i să mearegă! Facem experimente, să vedem cum îi…

Două „grele” Lowe stau pe centru…. Mă bate aşa, un gând, nu altceva… Parcă m-aş duce peste ei!

Şi chiar mă duc! Intru cu tupeu printre case şi mă gândesc pe care să-l lovesc primul! Ba nu, pe care să-l omor primul! Că la câtă viaţă mai au fiecare, îi pot omorî cu o lovitură…

Îl aleg pe cel cu viaţă mai multă. Ştiu ca pot să-l distrug cu excelentul meu tun asa ca viaţa lui multă valorează putin!

Cu o lovitură îi iau tot HP-ul (340) şi Lowe e mort! Am trei pe lista victimelor! În trei minute de luptă…

Nu stau pe gânduri… Mă arunc în celălalt Lowe şi-i iau 132 HP prin ciocnire, dar rămâne norocosul cu 12 viaţă şi colegii îl scapă de chinuri, în timp ce un TVP îmi trage în blindajul turelei…

Din acelaşi loc caut TVP-ul care m-a zgâriat, îl gasesc şi-i dau ceaiul şi lu’ ăsta! TVP VTU distrus tot cu o lovitură!

 

Aventura mea a descoperit pe hartă mai multe tancuri inamice pe care colegii mei le-au lovit la greu, motiv pentru care am strâns la asist deja vreo 1.000 de puncte!

Scorul devine 10-3, victoria e a noastră, dar nu e cazul sa mă las. Văd în apropiere o „râmă” (Rhm.-B. WT) cu viaţă puţină, aşa că mă grăbesc să-i dau lovitura finală!

Gata, l-am prins în vizor, nu mai scapă! Râmă dragă nici nu şti, ce mică începi sa fii!

Mort şi ăsta cu o lovitură! Cinci am strâns pe lista victimelor, dar observ că încă mai e loc! Hai să-l caut şi pe al şaselea!

Trei inamici au rămas în echipa adversă. Fug spre steag şi prind pe traseu nouă-le inamic care vrea să scape de colegii mei! Skoda T 50 mai are puţină viaţă şi l-aş putea distruge cu o lovitură. Aşa că îi ies în întâmpinare…

Gata, l-am distrus şi pe Skoda… Of… Nici n-am simţit că m-a lovit şi el!

Un TD francez de tier 8 mă vede, îl văd şi eu, ne salutăm, el primul: patru sute şi ceva damage îmi dă cu salutul său.

429 îi dau şi eu ca răspuns…

Apoi ultimii rămaşi sunt distruşi de colegi şi câştigăm lupta cu 15-3…

Victorie!

Nu mi se întâmplă în fiecare zi să distrug 6 inamici cu T-10… Şi asta nu doar pentru că tancul nu e complet upgradat, ceea ce face mai dificil de obţinut o performanţă constant bună cu el, ci şi pentru că de la tier 8 în sus vorbim, totuşi, de jucători cu experienţă mare în acest joc, atât în echipa proprie cât şi la inamici! Asta face cu atât mai frumoasă performanţa de a distruge 6 tancuri într-o bătălie!

Aţi văzut, deci, cum poţi domina câmpul de luptă la bordul unui T-10. Zic că merită să avansaţi pe linia asta pentru că la fiecare tier superior ai parte de tancuri bune. KV-85, IS, IS-3, T-10 şi în final IS-7, toate sunt superbe şi îţi oferă senzaţii minunate în luptă, plus satisfacţii şi performanţe pe măsură!

Bine, ştiu ca mulţi dintre voi aveţi deja chiar mai multe tancuri de tier 10 şi va felicit pentru asta, dar suntem mulţi şi cei care încă doar visăm la ele! 🙂 Din păcate (de fapt, din fericire!) nu putem sacrifica chiar tot timpul pentru joc, avem familii, eu mai am şi copii, un servici şi nu-mi ramâne decât să-i invidiez pe cei care pot aloca jocului mult timp în fiecare zi.

Dar nu-i stres, cu răbdare, cu plăcere şi din când în când cu pricepere avansăm spre ceea ce ne dorim fiecare, nu-i aşa?! 🙂

Mult succes în WoT tuturor!

Pe curând…

Cornel_ROU

 

http://wotreplays.com/site/3323392#redshire-cornel_rou-t-10

 

2017-02-06