Home | Stiri tancuri | Jurnal de front | T-34-85 (Mediu, VI, URSS) – tancul Legendă

T-34-85 (Mediu, VI, URSS) – tancul Legendă

Bine v-am regăsit! În această lună avem la reducere linia tierului X sovietic, Object 140! De fapt, pe tier 6-8 avem două linii care duc spre Object 140 şi ambele sunt la reducere la preţul de cumpărare a tancurilor! Vorbim de “traseul” T-34-85 (VI) – T-43 (VII) – T-44 (VIII) şi A-43 (VI) – A-44 (VII) – Obj. 416 (VIII). Ambele linii ajung în T-54 (tier IX) şi de aici sărim direct în tier X, Obj. 140!

Ne bucurăm azi să jucăm cu T-34-85, tanc mediu sovietic de tier 6, care în această perioadă poate fi cumpărat (după ce e cercetat cu aproape 28.000 experienţă) cu o reducere de 275.000 bani (preţ vechi: 915.000, preţ actual: 640.000)!

Are blindaj standard de T-34, de 45-45-40 mm pe corp şi o turelă “îmbunătăţiţă” de 90-75-52 mm. Un radio de level opt, cu 548 m “bătaie”, 360 m rază vizuală şi o greutate de aproape 34 tone!

T-34-85 este dotat cu tunul de 85 mm D5T-85BM care îi oferă o putere de penetrare (cu muniţia standard) de 144 mm producând o medie de 180 daune/lovitură. DPM (Daune Pe Minut) este de 1.877, tunul încărcând un nou proiectil la fiecare 5,75 secunde.

Cam asta este, pe scurt, prezentarea tancului T-34-85. Cu ceva timp în urmă, când eu jucam încă la nivele inferioare, un prieten foarte avansat în acest joc m-a sfătuit să nu joc multe tancuri la tier 6 pentru că “nu merită”! Din cele câteva menţionate de el (pentru tier 6) care ar merita păstrate făcea parte şi T-34-85, un tanc manevrabil, uşor de jucat şi capabil să distrugă orice tanc cu care se confruntă în joc. Haideţi să vedem dacă e aşa!

Am cafeaua lângă mine, ţigara aprinsă (da, fumez în cameră! – menţiune pentru cei cu care jucam în pluton şi mereu luam câte o pauză pentru că… trebuiau să iasă ei la o ţigară!). Apăsăm butonul de “Battle” şi aşteptăm..

Hartă Ensk, luptă de tier 6, cu câte trei şeptari în fiecare echipă. Eu, pe la coada listei…

Mie, în general, îmi plac hărţile cu oraşe. Adică, să mă bag acolo, printre clădiri, să apar din spate, să ocolesc, pe scurt, să mă mişc cu sau fără talent. Hărţile cu câmp deschis sunt pentru TD-uri. Le apari spotat de departe, te lovesc şi mori înainte să joci! În oraş, noi, noobii, mai avem o şansă 🙂

Mă gândesc să merg prima oară undeva pe centru, “la ochelari”. Adică îmi bag “capul” (turela) prin gaură, ochesc şi lovesc ce apare… Dacă am noroc de la Zeul Tancurilor, mai şi omor câte unul! Oricum eu omor numa’ din noroc, căci talent şi wn8 nu mi-o dat Zeul ăsta! Hai la drum!

Am ajuns în zonă şi mă fixez în aşteptare. Pe aici mereu apare câte un “vitezist”!

Văd un ARL 44, tanc greu francez de şase (fain tanc!)… Omu’ nu ştie că e în cătarea mea!

Trag şi fix 192 damage îi dau! Suficient ca Heavy-ul să dea în spate şi să stea ascuns…

Dar nu şomez mult. Apare un T37, light american ieşit la agăţat. Cam ciuruit băiatu! E cam pe ducă, aşa ca mă gândesc să-l termin rapid eu până nu mi-l “fură” un coleg!

Trag omor, dar n-am timp să sărbătoresc că hop şi-un Hellcat!

Io zic să trag şi-n ăsta, nu? Pe el nu-l întreb că nu ştiu de ce bag samă că n-a fi de acord!

174 damage cu prima lovitură! Zic “prima” pentru ca sper şi la a doua!

202 damage cu a doua lovitură. Zic “a doua” pentru că sper şi la a treia!

Sper degeaba! Trag, da’ un coleg rebel mi-l omoară înainte! Ghinion! Mă rog…

Stau, aştept… Mai vine cineva?

Da… Vine artileria pe capul meu! 481 dmg mi-a dat din prima şi 21 secunde echipaj în şoc. Nu vă zic ce-a fost la gura mea în momentu’ ăla! Ceva specific luptelor, cu morţi şi răniţi…

Normal, dau în spate că am viteză şi aşa, 20 km/h!

Schimbăm poziţia… De tancuri vorbesc, la ce vă gândiţi, răilor? Văd pe dreapta ceva puncte roşii.

Ies în faţa unui TD căţărat pe o movilă. Trage pe deasupra mea, apoi moare aproape ca un erou… Am colegi buni!

Intru printre blocuri şi dau de-un IS! Al meu eşti, frate! No, cum fac să-l pălesc? Stânga sau dreapta? Pe unde-o iau? Mă hotărăsc pentru dreapta…

Îl prind cu spatele! Ce fain e să tragi aşa! Eu dau click, el face booom!

Cum spuneam, click şi boom de 191 damage!

Am tras iar, cre’ ca a luat şi foc, habar n-am, numa’ văd că e mort de moartea naturală venita de la mine! Aşa păţim noi, nobbii, avem baftă că altfel am avea noroc!

În spate, la semafor, un UDES îşi face de cap cu un coleg! Mă întorc, că e simplu! Doar roteşti turela!

Click şi 198 dmg! Măi, oameni buni, numa din spate trag de-acum încolo! Gata! Că-mi place…

Încă una de 186 dmg! Şi nici măcar n-am transpirat, jur! Dar iar un coleg mi-l fură şi mi-l omoară!

Rămâne doar o artilerie în joc… Bătaie pe ea!

Gata lupta! Victorie cu 15-6! Am avut noroc că am avut noroc! Şi-un tanc bun, T-34-85!

Medalie de “1”, damage bunicel (IS-ul ăla care a luat foc mi-a îmbunătăţit scorul!) şi locul 1 în echipă!

Ce ziceţi, “se merită”? Io zic că da! T-34-85 e un tanc frumos! Se joacă uşor la tier 6, te strecori, loveşti bine cu el, omori, dai foc, faci toate nenorocirile! E păcat să nu-l ai, să nu-i simţi puterea! Vă îndemn să-l cumpăraţi cât mai e la reducere! Banii ăia, 640 mii, îi faci repede! iar apoi, cu el, la o victorie ca asta, a mea, faci 16 mii “profit” făra cont premium. Cu premium ieşeam pe plus cu aproape 30 mii! Iar eu sunt un jucător slab, prind lupte de astea doar de Paşte şi Crăciun, plus una bonus acuma! Jucătorii buni scot performanţe de “1” la fiecare luptă… aproximativ!

Hai spor la treaba s-aveţi, baftă la tancuri şi ne reauzim curând!

Cornel_ROU

Linkul spre replay:

http://wotreplays.com/site/3699136#ensk-cornel_rou-t-34-85

 

P.S. – Precizare necesarăAceste postări NU promovează ideea că “aşa se joacă”! Cei care doresc să înveţe jocul pot găsi multe materiale îndrumătoare pe youtube sau peste tot pe internet! Aceste postări promovează doar bucuria şi plăcerea de A JUCA! Eu o fac în felul meu, bine-rău, nu contează. O fac mereu cu aceeași bucurie şi aproximativ cu aceeaşi plăcere ?

 

2017-07-11