Home | Stiri tancuri | Jurnal de front | T25 AT (TD, SUA, VII) – plăcerea nevinovată de a distruge

T25 AT (TD, SUA, VII) – plăcerea nevinovată de a distruge

Teoretic (şi nu numai), într-un joc de lupte de tancuri cele mai râvnite, mai dorite şi mai căutate ar trebui să fie… antitancurile (The Tank Destroyers)! Până pe la tier 6 însă, TD-urile nu prea excelează în putere de foc sau blindaj, ceea ce le face oarecum slabe pe câmpul de luptă. De la tier 7 însă (şi mai ales de la 8 încolo!) acestea devin cu adevărat distrugătoare de tancuri!

Povestim astăzi de singurul meu TD de tier 7 (am avansat cam încet pe liniile de antitancuri!), americanul T25 AT!

La fel ca multe alte blindate de tier superior şi cu acest TD devine o plăcere să joci abia după ce îl upgradezi la maxim! Primul tun de 90 mm pe care îl ai la început e “moştenit” de la tierul inferior, iar al doilea tun de 90 mm îl cercetezi şi cumperi repede, dar îmbunătăţirile puterii de foc sunt foarte mici. Abia al treilea tun, cel de 105 mm, aduce cu sine şi plăcerea de a lovi în plin un tanc inamic! Penetrarea medie (la muniţia standard) e de 198 mm, iar daunele medii sunt de 320/lovitură!

T25 AT nu excelează, însă, la puterea de foc. Este un TD rapid (56 km/h viteză), uşor manevrabil cu o formă a blindajului faţă (88 mm) care favorizează devierea proiectilelor inamice şi un foarte bun “gun depression”! Pe scurt, te poţi mişca frumos cu el pe hartă, poţi schimba oricând tactica de joc, iar când loveşti se simte bine lovitura acolo, la inamic!

Oficial, se sppune că T25 AT e foarte asemănător cu varianta germană, JagdPanther! Eu nu am TD-ul german, aşa ca ma abţin să comentez comparaţia, dar pot să vă spun că după ce am reuşit upgradarea completă a lui T25 fiecare bătălie pe care o port cu acesta este o reală plăcere!

Vă invit să mă însoţiţi în lupta care urmează şi să ne bucurăm împreună de acest frumos joc…

Hartă LEKEVILLE, luptă de tier 7…

Ştiţi harta, nu? Pentru TD nu prea ai multe variante. Ori stai în zona bazei tale ca să aştepţi atacul inamic, ori o iei direct prin valea de pe coloana 2, acolo unde este un dâmb la mijloc şi cine stăpâneşte acea creastă poate năvăli în teritoriul inamic. Pe acolo mă decid să merg şi eu, cu “ocolire” pe la D1 ca să stau “la primire” în apropierea dealului de la mijloc.

Mai vin ceva colegi cu mine şi asta e bine pentru că în zona asta e mereu nevoie de jucători mai curajoşi care să facă spot dincolo de deal sau care să ajute la foc de apărare contra celor care încearcă să treacă dealul.

Un “pitic” de MT-25 mă loveşte din spate… Unii mereu au probleme cu condusul tancului, mai ales la începutul bătăliei când e aglomeraţie de vehicule.

Eu am ajuns unde-mi doream tocmai la timp ca să asigur apararea. Văd că inamicii nu stau “cuminţi”. Suntem abia în primul minut de joc şi deja un “Light” de-al lor ocupă baza, iar un T-43 vrea sa treacă dealul prin zona mea. Prin zona mea??? Pe aici nu se trece, zic eu… ca soldaţii de la Mărăşeşti!

Mi-am găsit bine locul şi acum sunt curios să văd dacă ăsta cu T-43 va avea curaj să “scoată capul”…

Uite-l că are curaj! Aş spune chiar tupeu! Adică, cum ar fi, el se crede la defilare?

Curaj a avut… A avut şi-un tanc… Acum nu-l mai are! Că am tras eu în el! 351 damage i-am dat din prima, dar i-am aprins şi motorul şi cu tot cu paguba de la incendiu a revenit direct în realitate. Acum omu’ poate merge liniştit la baie, la bucătărie sau unde l-or mâna nervii, că nu mai are motive de stres, decât de înjurat…

Buuuuuun… MT-ul nostru se aruncă dincolo de deal şi văd că nu mai e nimeni rău pe aproape, decât colo-n spate. Urc şi eu pe creasta mai înaltă, riscând să primesc una, dar văd  că un Ikv inamic de tier 6 (TD) mai are doar puţină viaţă şi ştiu ca îl pot omorî cu o singură lovitură, asa că merită să risc!

Am tras şi l-am retras din luptă şi pe IKV 90 B! Mort din prima! Acum, dă-i înainte Cornele, fă-te nervos!

Trec dealul cu acte în regulă şi iau cam greu curba că suspensiile le voi upgrada abia după lupta asta… dar avansez. Armata de heavy-uri vine după mine!

Ajung în capătul liniei, din nou curbă la stânga, inamic la orizont!

Văd un KV-85! Frumos tank!

Dar şi proiectilul meu e frumos când îmi arată că am dat 376 daune! S-a cutremurat puţin Kv-ul, nu-i aşa? De regulă, când primeşti una de aproape 400 damage faci economie de alte gânduri şi te concentrezi numa’ pe fugit!

Îl las pe KV să fugă şi mă orientez spre un alt heavy, VK. H… Ăsta fuge preventiv! Adică, pe ideea că nu-ţi trebuie musai motiv dacă vrei să fugi! O faci… de plăcere!

Eu zic că totuşi merită să-l impulsionez! După ce i-am dat 321 damage nu-l mai poate acuza nimeni că e fricos. Are motiv de fugă! De luptă, am eu!

Până să-şi găsească culcuş îl mai prind o dată: 368 damage, dar nu moare pe loc…

Am pierdut VK. H-ul (mi l-a omorât un coleg), dar am regăsit un vechi “prieten”, KV-85-ul! Trag după el şi din greşeală îl nimeresc! KV-mort! Trei pe listă… dar scorul e strâns, 10-8…

Inamicul are trei tancuri pe baza ocupată deja pe jumătate, şi un ditamai O-Ni stă în calea noastră, a celor care vrem să “salvăm” steagul! Se-ngroaşă gluma! Bag viteză…

MT-ul nostru (Light de 6) se aruncă în luptă directă cu O-Ni-ul!!! Mai că-mi vine să-l pup! Ăsta fain jucător! Nu frică pe el, nu ascuns pe ideea că “vai, mă omoară, cum să mă bag eu în O-Ni” etc… Nu, frate, dă-i pe el! BRAVO! Mă arunc şi eu într-acolo… Între timp, schimb şi muniţia. Bag aia specială că ăsta, japonezu’, e gros rău!

Apar bot în bot cu O-Ni! MT-ul îl hărţuieşte lipit. Deci, să vedem care pe care!

Trag da’ nu penetrez! M-am grăbit… of!

Trage şi el ca mine, în blindaj, dar cred că el nu se limitează la “Of”… Are şi de ce, pentru că urmez eu la rând cu trasu’!

Booom şi dead! Un O-Ni mort valorează cât un Leichtrakttor mort! Am adunat 4 victime, dar n-am timp de numărătoare că e un Skoda T 25 chiar lângă mine!

Mă învârt după Skoda, dar Skoda fuge! Nu contează, atac! TD-ul meu nu e deloc greoi, se mişcă bine chiar dacă suspensia o voi upgrada abia după bătălia aceasta!

Încerc să-l prind cu o lovitură din spate, dar ratez! E rapid ăsta la fugă! A mai fost unu’ tot rapid la fugă (VK. H-ul), dar a murit mai repede decât fugea!

În fine, trebuie să am grijă acum, să nu mă prindă din spate sau lateral. Eu cu o lovitură l-aş termina, în timp ce el… eu am viaţa full!

Nu mai e cazul să-mi fac griji. Artileria mea l-a rezolvat! Abia acum mă uit mai liniştit pe (mini)hartă. Aparent stăm bine (suntem 4-1), dar nu e chiar aşa simplu. Avem un O-I în baza noastră de plecare care nu joacă, deci unu’ în minus! În afară de artilerie am rămas doar eu şi un alt O-I ca să-l “facem” pe Cromwell… Mda…

Eu am fugit în bază, am ocupat acolo un loc în tufiş cu vedere spre “litoralul” unde se “bronzează” Cromwell-ul inamic… Aştept!

Pac, Cromwell-ul mi-l omoară pe OI-ul activ! Artileria mea atacă şi ea direct Cromwell-ul! Bravo! Numa echipă de curajoşi am avut în bătălia asta! Merită “băieţii” (în expresie se includ şi fetele!) victoria! Hai să termin cu Cromwell-ul ăsta!

Îl văd cum răsare în bătaia mea….

Îi explic frumos că 312 damage sunt doar începutul sfârşitului pentru el!

Omul, deşi pare să înţeleagă, încearcă totuşi să fugă omorându-mi artileria! Doamne, echipă de atleţi la inamici în bătălia asta! Trag şi închei socotelile!

VICTORIE cu 15-13!

Cinci tancuri inamice distruse, o luptă plăcută, nu chiar aşa uşoară cum părea la un moment dat şi o victorie meritată!

Ăsta a fost T25 AT, TD-ul american de tier 7! Mai au americanii un TD de 7, dar ăla e cu turelă… V-a plăcut? L-aţi avut, îl aveţi? Cum vi se pare vouă? După lupta asta i-am făcut şi ultima upgradare (şenila) şi de atunci joc cu el chiar de şi CU plăcere!

Dacă nu aveţi încă acest TD vă îndemn să-l luaţi în calcul ca viitoare achiziţie. Duce la un final de linie cu TD-uri super-blindate şi tunuri foarte puternice! Tier VIII – T28, tier IX – T95 şi tier X – T110E3!

Mult succes tuturor în WoT, ne revedem curând!

Cornel_ROU

Această luptă poate fi văzută în linkul de mai jos:

http://wotreplays.com/site/3665778#lakeville-cornel_rou-t25_at

P.S. – Precizare necesară… Aceste postări NU promovează ideea că “aşa se joacă”! Cei care doresc să înveţe jocul pot găsi multe materiale îndrumătoare pe youtube sau peste tot pe internet! Aceste postări promovează doar bucuria şi plăcerea de A JUCA! Eu o fac în felul meu, bine-rău, nu contează. O fac mereu cu aceeași bucurie şi aproximativ cu aceeaşi plăcere 🙂

 

2017-07-01