Home | Stiri tancuri | TANCUL GERMAN care ar fi putut schimba ISTORIA LUMII

TANCUL GERMAN care ar fi putut schimba ISTORIA LUMII

 Cum arată şi ce caracteristici are TANCUL GERMAN care ar fi putut schimba ISTORIA LUMII

 

Tunul avea o lungime de 4,93 m şi o greutate de 1,35 t. Preţul tunului era de 22.000 de mărci germane.

 

Tancul Tiger 1 a fost utilizat de armata germană în Al Doilea Război Mondial, de la jumătatea anului 1942, până la sfârşitul războiului în Europa, în 1945.

Tiger 1, al cărui nume complet este Panzerkampfwagen VI Tiger, este considerat ca fiind unul dintre cele mai eficiente tancuri din Al Doilea Război Mondial şi a fost fabricat pentru a contracara combativitatea în luptă a tancurilor sovietice T-34 şi KV-1.

În ciuda eficienţei sale, Tiger 1 era un tanc scump, iar durata de asamblare era mai lungă decât şi-ar fi dorit comandanţii armate germane. Între august 1942 şi august 1944, au fost fabricate 1.347 astfel de tancuri. Deşi era rezistent din punct de vedere mecanic, tancul Tiger 1 avea probleme cu şenilele şi era dificil de transportat. Deşi a reuşit să intre în istorie ca unul dintre cele mai eficiente tancuri din teatrele de operaţiuni militare, Tiger 1 fost scos din producţie în august 1944, în favoarea tancului Tiger II.

 

Tancul Tiger I avea, spre deosebire de predecesorul său Panzer IV, un blindaj mai gros şi un calibru mai mare al tunului, un volum necesar de combustibil mai mare şi un motor mai puternic, ceea ce îl făcea să cântărească de două ori mai mult.

Din galeria de mai sus veţi vedea cum arată epava unui tanc german Tiger 1, care a fost capturat de sovietici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Daţi click pe imagini pentru a citi toate informaţiile privind caracteristicile tancului german Tiger 1!

Romanialibera

2013-11-25