Home | Stiri tancuri | Jurnal de front | Tiger (P), în drumul către Maus

Tiger (P), în drumul către Maus

 

Linia care duce la celebrul tanc greu german de tier 10, MAUS, trece obligatoriu şi prin „greul” de tier 7, Tiger (P), o variantă puţin diferită de arhicunoscutul tanc Tiger, de asemenea un Heavy german de tier 7! În ce constă diferenţa principală între cele două tancuri Tiger? În primul rând, în blindaj! Tiger (P) are un blindaj mult mai gros pe partea din faţă a corpului său, 200 mm faţă de 100 cât are Tiger-ul normal. Aparent, această diferenţă ar oferi un avantaj variantei (P), dar plusul de blindaj aduce cu sine şi un important minus de mobilitate, Tiger-ul clasic fiind recunoscut (şi apreciat) pentru faptul că este totuşi extrem de manevrabil pentru un tanc greu!

În WoT dezbaterea e veche şi fără o concluzie clară. Care e mai bun, Tiger sau Tiger (P)? Alegerea este a jucătorului. Preferă blindajul mai gros sau manevreabilitatea mai ridicată? Oricare ar fi alegerea, însă, jocul oferă posibilităţi de a performa cu ambele variante şi asta e o mare şansă frumoasă pentru pasionaţii de tancuri!

Tunul la care ajungem pe ambele tancuri Tiger este celebrul tun german de 88 mm L/71, cu precizie foarte mare, penetrare bună (203 mm) şi damage mediu de 240/lovitură. La Tiger (P), înaintea luptei pe care am să v-o prezint, nu am montată a doua turelă, ceea ce-mi reduce HP-ul cu 100 de puncte, rămânând la 1.350 (după upgradare, Tiger P ajunge la 1.450 hp).

Bătălia de azi o ducem pe harta „Pilsen”… Luptă de tier 8, raport 6-6 la tancuri grele… În mod clar, nu va fi o luptă uşoară!

 

 

Am un tanc foarte bine blindat în faţă, aşadar mă voi duce într-un loc din care să pot trage aproximativ liniştit şi să scot totodată ”la bătaie” partea din faţă a tancului, ca sa pot respinge cu blindajul loviturile inamice… Am ales locul din spatele unei movile, la G3/F3…

 

 

 

 

Un Tiger inamic iese de după o clădire, în depărtare! Omu’ nu se gândeşte cât de intens mă gândesc eu la el în clipa asta!

 

 

Îl prind cu o lovitură în plin: 248 damage şi şenila distrusă! Acum în mod sigur amândoi ne gândim la acelaşi lucru: apuc să-i mai dau una înainte s-o ia la fugă?

 

Tiger-ul aşteaptă, trage după mine, dar loveşte în pământ de ruşine. Îl înţeleg, s-a grăbit… Este şansa mea să-l mai lovesc o dată!

A doua lovitură porneşte chiar când inamicul îşi termină de reparat şenila. Lovesc din nou în plin: 259 damage… Acum poate fugi liniştit! Sau, mă rog… vorba vine!

… moment de gândire în care blochez cu blindajul (evident!) o lovitură de 240 din partea unui alt Tiger P apărut la colţul clădirii!

 

Mă retrag, încarc tunul şi revin ochind, nu-i aşa?, turela Tiger-ului P!

Nimeresc turela, 223 damage! Ştiu că exact asta va încerca să facă şi el cu mine, să-mi tragă în turelă, aşa că trebuie să mă mişc tot timpul în faţă-spate şi să încerc mereu să-i lovesc turela… Aşa îmi spun creierii mei (atunci când gândesc!) că trebuie procedat!

 

 

 

Tunul s-a încărcat, revin pe poziţia de lovire!

Inamic lovit, 256 daune! Eu sunt încă neatins, dar l-am penetrat de două ori pe rivalul meu. Deci, care va fii mai bun, Tiger P sau… Tiger P? 🙂

 

Trag a treia oară, dar… nu penetrez nimic! Mai sunt şi de astea, nu-i stres! Când sunt mai dese, atunci e stres asociat cu “colinde” uneori obscene pe care le revărs automat, în rafală!

 

A patra încercare aduce prima lovitură de la inamic: primesc cu plăcere 262 damage, dar rămân nemişcat, ochesc şi…

… trag, nimeresc, 249 damage! Încet-încet ajung la final cu ăsta! Răbdare, îmi spun eu, şi tot eu aud!

Iese din nou de după colţ! Ăsta nu se lasă până nu-l omor! Îmi place! Trag: 223 damage! Uf, mult mai am de lucru până-l „dovedesc”! Dar merită, zic eu! Chiar dacă aş rămâne numai cu asta ca „trofeu” tot ar fi ceva! Un duel Tiger P-Tiger P câştigat de mine! Dar să nu mă grăbesc. Sunt în avantaj, dar lupta nu-i gata! Adrenalina la maxim!

 

Acum îl văd că mă aşteaptă el… Ieşit de după colţ, eu retras ca să îmi reîncarc tunul, ştiu că în momentul în care ies de după movilă va trage în mine. Sper doar sa nu mă nimerească sau să tragă în blindaj! Nu mă costă nimic sa sper!

Trage, dar în blindajul meu! Scap uşor!

 

Vin la rând, 226 damage îi dau! Rămâne cu 131 viaţă şi ştiu că îmi mai trebuie doar o lovitură ca să îl omor! Problema-i că apare un KV-4 la orizont! Şi dac-am zis că-i problemă înseamnă că-i inamic! Expus cum sunt, risc o lovitură de la el, dar în acelaşi timp ştiu că n-am ce face. Dacă vreau să-l omor pe (P) atunci rabd să încasez de la KV-ul ăsta! Să fie primit!

 

Îmi trage KV-ul 289 damage. Moale… Numa’ atâta poţi? Las’ că este de unde scădea! În lupta cu tizul meu n-am primit decât o lovitură, în timp ce el e răpus cam de tot.

Aştept să iasă Tiger-ul de după colţ… aştept… aştept şi cred c-am adormit, dar mă trezeşte KV-4 cu încă o boabă: 345 damage received Bă, tată, băăăă… nu-i corect! Mai că-mi vine să-l iau la rost pe KV că de ce se bagă între mine şi celălalt Tiger P! Nu mai este respect pe lumea asta, dom’le!

 

Îşi face şi inamicul meu de-o viaţă curaj şi iese de după colţ la timp ca să-l omor ca după manual! Victorie! Pentru mine, e ca şi o victorie! Un duel unu la unu, ambii după nişte paravane, tragem unu în altu’ şi eu câştig! Şi asta chiar dacă tupeistu’ ăla de KV s-a băgat ca musca-n oală unde nu avea ce căuta! Asta era lupta mea şi-a lu’ ăla mortu’!

KV-4 se bagă în clădirea din stânga mea ca să lupte cu colegii mei. Hai să mă duc dupa el, îmi spun eu într-un moment de proastă inspiraţie!

Ce poziţie mai bună ca şi cea din imagine trebuie ca să loveşti „la greu” un inamic?

Lovesc şi eu, dar îi distrug doar şenila, fără să-l „găuresc”! Mda… Unde loveşti un KV-4 din spate ca sa nu pari prost? O sa caut pe google…

KV-ul se repară, şi se mişcă, aşa că a doua lovitură a mea îi şterge doar „freza”… Sincer, cred că mi-era milă să-l lovesc! Uneori, am aşa o “umanitate” în mine că-mi vine să sparg monitoru’! Mda…

KV-ul se întoarce apoi spre mine, eu mă retrag şi-l aştept după colţ, el iese ţanţoş de acolo, trag, dar sentimentele umanitare nu m-au părăsit şi nu-i penetrez nimic! Ştiam că are blindaj super-bun KV-4, dar parcă mi-e ciudă! Pe mine, ca pe el deja-l doare-n cot de mine!

El nu mă ratează! E sadic! 341 daune şi rămân cu 113 viaţă!

Pentru ca-s foarte bătăios de felu’ meu îmi zic… hai s-o iau la fugă!.. dar cu Tiger P nu prea poţi fugi! Aici se vede diferenţa faţă de Tiger-ul original, care e mult mai rapid şi mai manevrabil!

Mă duc roată după clădire şi acolo, când cred c-am scăpat, mă întâlnesc din nou cu el, bot-în-bot! Parcă îl cunosc de undeva! Între timp, KV-ul încasase nişte lovituri de la colegii mei şi părea schimbat…

Îl văd, trag şi-i sparg iar şenila! De fapt, îl salutam cu bunăvoinţa mea umanitară…

Mă retrag în reluare şi el n-are probleme să mă salute din mers cu o ultimă lovitură! Tiger P-ul meu, erou de cartier, e mort!

Dar KV-ul îşi trăia ultimele clipe de glorie, căci ramas ultimul în viaţă din echipa sa este spulberat de colegii mei! Victorie! 🙂

Asta a fost lupta mea „eroică” în Tiger (P)! Sunt mulţumit ca am câştigat duelul cu Tiger P-ul inamic, am mai dat două „boabe” la început şi Tiger-ului original care se plimba prin faţa mea, dar mă întristează duelul pierdut cu KV-4! Ăla şi-a cam bătut joc de mine! De nervi, mi-am şi pus turelă nouă pe Tiger P! Data viitoare îi arăt eu lui! Nu? Parcă aşa se termină o luptă în care mori… Cu promisiuni de „răzbunare”! 🙂

Eu, vouă, vă promit ca ne vom mai revedea pe aici, în bătăliile viitoare, cu alte şi alte tancuri frumoase, inclusiv cu cele de tier mai mic (de la 4 în sus) căci ştiu că printre cititorii noştri sunt şi mulţi aşa-numiţi începători, care abia au avansat spre tier 4-5 şi visează încă la super-mega tancurile de tier mare! 🙂

Aşadar, care-i mai bun? Tiger sau Tiger (P)? 🙂 Eu zic să le încercaţi pe amândouă ca să vă lămuriţi personal cum stă treaba cu tigri ăştia! 🙂

Mult succes în WoT tuturor şi… Pe curând…

Cornel_ROU

http://wotreplays.com/site/3302079#pilsen-cornel_rou-tiger_p

2017-01-30