Home | Stiri tancuri | Jurnal de front | Type 58 (tier 6, mediu, China) chinezul fără milă

Type 58 (tier 6, mediu, China) chinezul fără milă

Type 58, copia chinezească a tancului sovietic T-34-85, un mediu de tier 6 pe care îl folosesc în lupte ca tanc de sprijin (suport) pentru colegii din echipă şi cu care sunt nevoit să duc muuuuuulte lupte ca să pot acumula experienţa necesară cercetării celor două tancuri de tier 7 care pleacă de la acesta.

Pe de o parte, de la Type 58 continuă linia de medii chinezeşti cu T-34-1 (tier 7), T-34-2 (tier 8), WZ-120 (tier 9) şi 121 (tier 10), toate acestea fiind tancuri medii!

Pe de altă parte, de la Type 58 poţi alege celălalt drum, linia de tancuri grele chinezeşti care începe cu IS-2 (tier 7), 110 (tier 8), WZ-111 model 1-4 (tier 9) şi 113 (tier 10)!

 

 

 

Eu nu m-am decis încă pe care voi merge PRIMA dată, pentru că oricum voi evolua, în timp, pe amândouă, dar încă sunt departe de cercetarea vreunui chinezesc de tier 7, aşa că vă invit la luptă ca să acumulăm experienţă!

 

Norocul meu când am ghinion e că mă bagă în luptă de tier 8, eu cu Type-ul meu de tier 6! Frumos, nu?

Hartă Karelia, în apărare…

 

 

Îmi dau seama că n-are nici un rost să stau ascuns în lupta asta pentru că, din depărtare, cu tunul ce-l am, nu prea voi putea face nimic. Aşa că mă voi duce la „întâlnire”, la A8, făcând spot pentru colegi, iar dacă voi avea baftă de ceva colegi care nu dorm pe ei atunci voi aduna ceva puncte la assist!

 

 

Plimbarea decurge frumos, fără probleme. Un Chi-To mi-a luat-o înainte, deci nu voi fi singur şi asta e bine! Văzându-mi colegu’ mi-amintesc că am cercetat şi eu Chi-To de ceva timp şi încă nu l-am cumpărat… şi mi-e ciudă! Zărim şi-un inamic cu LTTB…

 

Ajung la destinaţie şi descopăr un M6 care stătea ascuns în colţu hărţii! Aşa face şi nevastă-mea când joacă cu „grelele”, se ascunde în toate colţurile hărţii şi degeaba-i spun…

 

Artileria noastră nu ratează momentul şi M6 poate fi fericit c-a prins un minut jumate de „luptă”. Stai să mă uit, sigur nu-i nevastă-mea cu M6??? Aaa, nu, că noi l-am vândut deja… şi-n plus îi aud vocea-n bucătărie. M-am liniştit…

 

 

Mi s-au adăugat 820 daune la assist. Fain…

 

Mă mişc un pic şi văd lângă LTTB un T29! Greu cu greii!

 

Inamicii sunt curajoşi, ca sa nu zic iresponsabili, şi-o încasează la greu de la colegi. Eu stau cuminte şi-aştept… momentu’ prielnic!

Apare şi-un KV-2 în peisaj, exact când mi se mai adună 400 la daune-assist!

 

Încerc să trag şi eu în şenila lui T29, dar nu mă aventurez prea în faţă şi ratez lovitura! Nu-i problemă, bine ca n-am încasat-o!

În spatele meu, colegii profită din plin de ţintele pe care le ţin eu sub observaţie! Ăsta da joc de echipă!

 

 

Continui sa stau cuminte până văd că T29 o încasează frumos şi rămâne cu doar 34 viaţă! Acum ar fi momentul sa mă arunc niţel şi să-i dau lovitura de graţie! Risc pentru ca ştiu c-o voi încasa şi eu de la ceilalţi, dar zic ca merită riscul, nu? Dacă nu-i dau ca prostu’ în turelă pot scoate din luptă un ditamai T29!

 

 

Îndrăznesc să avansez şi LTTB-ul mi-o trage primul, 177 daune, dar nu-l bag în seamă. Eu am treabă cu ălalalt…

Trag frumos şi T29 moare şi mai frumos! Asta da! Type 58, distrugătorul de Heavy! 🙂

 

LTTB-ul care trăsese în mine o încasează şi el de la un T28 Prot de-al meu şi mai primesc ceva peste 300 daune assist! Cu scorul general de 6-1 mai că-ţi vine să (te) joci!

Văd doi colegi puternici care avansează aşa ca prind şi eu curaju’ necesar ca să ies de după stânci.

Prot-ul meu şi KV-2-ul inamic se distrug reciproc în timp ce LTTB-ul fuge mâncând pământul!

În zonă mai este un Black Prince inamic care se luptă cu Chi-To-ul meu, rămas în spate. Ce-mi place mie Black Prince! Unde-l prind, acolo-l toc! Hai şi pe ăsta! Mă decid s-o dau roată, pe după stâncă şi să-i cad în spate!

Nici nu observ ca în spatele meu apare un IKV de tier 6 care mă ia la ţintă!

N-am timp de el, iar blindajul meu se ocupă de lovitura suedezului! Cine spunea că Type 58 nu e un tanc solid??? 240 daune blocate de la Ikv 65 II!

Ajung în spatele lu’ Black Prince! Wooow, ce-mi place mie poziţia asta! (la tancuri mă refer!)

154 damage îi dau din prima şi-i mai ramân 57 hp! Îl termin cu rmătoarea tură, dacă nu mi-l distrug colegii!

Tiger (P) de la mine îi trage în blindaj (fără penetrare), asa că Black-ul îmi rămâne mie!

Îl bag în flăcări cu ultima lovitura şi adun doi pe lista victimelor mele! Două tancuri grele, un T29 şi-un Black Prince! Bine, ambele „speculate” de mine, adică distruse după ce colegii le-au ciuruit bine, dar asta e şi ideea Type-ului, să fie pe-aproape când trebuie, nu ascuns inutil pe hartă în vreun tufiş de frica tierului opt!

 

Scorul devinde 12-5 şi mă decid să merg în linia inamică pentru a descoperi artileria lor, un SU-14-2 de tier 8! Type-ul se mişcă repede, ar trebui sa am succes cu misiunea asta… zic eu!

Prima oară văd o „râmă” care se luptă cu colegii…

… dar apare şi artileria pe stânga!

 

 

Mă întorc imediat spre artilerie, fixez ţinta pe ea şi trag din mers!

159 îi dau damage şi-l las cu 5 viaţă! Bag viteză!

Partea faină la Type 58 (faţă de originalul T-34-85) e că încarcă repede, mai repede decât modelul sovietic. Aşa şi acum, înainte sa ajung lângă artilerie am şi încărcat tunul şi sunt gata să-i dau bilet de voie pe lumea cealaltă!

Ultima lovitură îl distruge pe SU-14-2 şi adun trei pe lista victimelor!

Victorie şi pot răsufla uşurat. În bătălie grea, de tier 8, am scos un”meci” frumos cu Type-ul meu chinezesc de şase, am distrus două grele şi-o artilerie şi am aproape două mii daune assist.

Mi-a plăcut şi continuă să-mi placă Type 58! Mai am încă drum lung de batut cu el pe aici, asa ca vă promit că-l veţi vedea des prezentat în povestirile mele!

Vă doresc mult succes în WoT şi… eu rămân cu dilema mea, pe care linie chinezească să merg prima dată? Pe „heavy” sau pe „medii”? Hm…

Pe curând…

Cornel_ROU

http://wotreplays.com/site/3297590#karelia-cornel_rou-type_58

 

2017-01-29