Home | Stiri tancuri | Ultimul Panther Ausf. D

Ultimul Panther Ausf. D

Salutare tanchisti!

 

Multumita jucatorului european DrakeZiggo si minunilor internetului pe mobil, SilentStalker are o poveste interesanta pentru noi, despre probabil ultimul tanc mediu german Panther Ausf. D existent in lume la ora actuala.

A fost capturat de catre Prima Brigada Blindata Poloneza (din punct de vedere istoric, pononezii au fost orice numai noob-i nu – spre deosebire de WoT), care ulterior l-au intors impotriva germanilor si l-au folosit pentru eliberarea localitatii Breda (Olanda) in 1944, si mai tarziu a fost oferit ca si cadou aceluiasi oras. Originea tancului este necunoscuta, insa se speculeaza ca a fost capturat din Meppen – zona de testare a armatei germane.

Vehiculul a ramas neatins in Breda pana in 2004, cand Kevin Wheatcroft (restorator britanic renumit si detinatorul unei colectii private de tancuri) a devenit interesat de el si l-a restaurat pentru monument. A cerut in schimb sa pastreze motorul acestuia si alte cateva componente. In momentul de fata, tancul este localizat pe un piedestal langa parcul Wilhelmina in Breda.

 

 

 

2013-11-08