Home | Stiri tancuri | World of Tanks- restaurarea tancului Sentinel

World of Tanks- restaurarea tancului Sentinel

În lume, pe lângă muzeele de blindate cum ar fi cel de la Bovington de exemplu, că sigur trebuie să îl știți, mai există și colecții private de blindate. Da, sunt oameni care în loc să colecționeze mașini sau alte lucruri valoroase, strâng într-un singur loc aceste bestii metalice, le restaurează și le aduc în stadiu operațional.

Este o pasiune tare costisitoare, dar cred că celui care face asta îi aduce o satisfacție enormă. Jacques Littlefield a fost un astfel de colecționar. Omul ajunsese la un moment să își cumpere câte un tanc pe săptămână, astfel ajungând la una dintre cele mai mari colecții private.

Aceasta conținea o groază de tancuri cu nume “grele”, dar și tancul Sentinel, primul tanc făcut de australieni în Al Doilea Război Mondial. Din, păcate din 65 de tancuri produse care oricum nu au văzut serviciu activ, au mai rămas în acest moment doar 7 în lume.

Din păcate, domnul Littlefield a părăsit această lume, dar colecția lui a rămas pe mâna moștenilor care au preferat să accepte ajutorul celor de la Wargaming și relocheze tancul Sentinel în țara sa de baștină, la Muzeul de Blindate și Artilerii din Cairns.

Acesta va trece printr-un proces de restaurare și după expus cu surle și trâmbițe. Va exista și un video cu acest proces, dar momentan avem doar un trailer pentru voi.

 

Autor: Pompiliu-Ion Popescu a.k.a Schultz

2016-03-07